Головна Новини Політика зовнішня політика Гібридна кібервійна Кремля: названо три головні цілі атаки на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Гібридна кібервійна Кремля: названо три головні цілі атаки на Україну

Нещодавно українські банки та компанії зазнали потужної хакерської атаки

19 лютого 2022, 17:30
Поділіться публікацією:

Українські експерти назвали головну мету масштабної хакерської атаки 15 лютого. Фахівці стверджують, що влада Росії починає гібридну кібервійну з Україною. Таку заяву було зроблено у Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України. Про це повідомляє Liga.net.

Гібридна кібервійна Кремля: названо три головні цілі атаки на Україну

Кібератака - фото з відкритих джерел

Атака відбулася 16 лютого саме тоді, коли західна преса оголосила про можливе вторгнення Росії. Через кібератаки постраждали державні банки та сайт Міноборони.

У Держспецзв'язку стверджують, що метою кібератаки були:

— дезінформація населення;

— відволікання від справжніх замовників;

— завдання удару по українській інфраструктурі для значної шкоди та хаосу.

"За нашими спостереженнями, активізація кібератак регулярно передує загостренню ситуації на кордоні. І кількість, і потужність потроху зростає. Ускладнюється інструментарій атакуючих", — заявляють у Держспецзв'язку.

Міністерство цифрової трансформації України повідомляє, що ця кібератака є складником гібридної війни Росії проти України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у соцмережах користувачі почали скаржитися на роботу додатків "ПриватБанку" й "Ощадбанку". Програми не працюють конкретно – неможливо увійти до свого профілю, дізнатися дані про рахунки. У "ПриватБанку" вже попросили українців не турбуватися та підтвердили факт кібератаки.

Стало відомо, що в Україні не працюють банкомати, термінали самообслуговування, проблеми з оплатою у POS-терміналах, а також у роботі програми "Ощад 24/7". Також кібератаки отримав додаток "ПриватБанку". Атаковані сайти ЗСУ та Міноборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Брат

19 лютого 2022, 17:58

А доказательства??!! Или как пендосы,да и весь запад-главное-ляпнуть.Так вот-это бог-разум Вселенной,препятствует опидорасиванию украины.


Новини