Головна Новини Політика зовнішня політика Генсек ООН приїде до Путіна на саміт БРІКС у Казані
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек ООН приїде до Путіна на саміт БРІКС у Казані

Ґутерріш зустрічався з Путіним у квітні 2022 року

21 жовтня 2024, 23:45
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін планує зустрітися з генеральним секретарем ООН Антоніу Ґутеррішем на полях саміту БРІКС, який відбудеться у Казані з 22 по 24 жовтня. Про це повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков, інформує Радіо Свобода.

Генсек ООН приїде до Путіна на саміт БРІКС у Казані

Антоніу Ґутерріш (фото з відкритих джерел)

Саміт об'єднає лідерів Бразилії, Росії, Індії, Китаю, Південної Африки та кількох інших держав. Для Москви це є можливістю продемонструвати, що спроби Заходу ізолювати Росію через її військову агресію проти України не увінчалися успіхом.

Попри заплановану зустріч між Путіним і Ґутеррішем 24 жовтня, немає жодних ознак готовності Києва або Москви до мирних переговорів щодо припинення конфлікту. Генеральний секретар ООН неодноразово критикував дії Росії, підкреслюючи, що війна проти України створює "небезпечний прецедент" для міжнародної спільноти. Ґутерріш закликав до "справедливого миру", який би поважав міжнародне право та територіальну цілісність України.

Нагадаємо, що під час зустрічі з Путіним у квітні 2022 року, лише через два місяці після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Ґутерріш висловив позицію ООН і обговорював можливості надання гуманітарної допомоги та евакуації мирного населення з зон бойових дій.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на саміт БРІКС у Росію можуть приїхати терористиПредставники руху "Талібан", який контролює владу в Афганістані, надіслали заявку до Москви для участі в жовтневому саміті БРІКС, що відбудеться в Казані 22-24 жовтня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ. 

Таліби висловили бажання, щоб Афганістан на цьому заході представляв виконувач обов’язків віцепрем'єр-міністра, керівник політичного крила руху "Талібан" Абдула Гані Барадар. Заявку на участь було адресовано помічникові президента РФ Юрію Ушакову.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини