Головна Новини Політика зовнішня політика Генсек НАТО закликав нарощувати виробництво зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек НАТО закликав нарощувати виробництво зброї

Збільшення арсеналів НАТО дозволить продовжувати підтримку України, поряд із зміцненням сил стримування та оборони альянсу, заявив Єнс Столтенберг

27 квітня 2023, 10:17
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни, що входять до Північноатлантичного альянсу, нарощувати виробництво зброї та боєприпасів і швидко поповнювати запаси. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на DW.

Генсек НАТО закликав нарощувати виробництво зброї

Єнс Столтенберг

Це "зміцнить стримування та оборону альянсу, дозволяючи продовжувати підтримувати Україну", повідомила прес-служба НАТО.

"Ми зібралися тут сьогодні, щоб йти далі і швидше", — заявив Столтенберг, відкриваючи дводенне засідання Конференції національних директорів з озброєнь (CNAD) у штаб-квартирі НАТО. За словами генсека, якого цитує прес-служба, важливо "забезпечити потенціал, який необхідний НАТО, та працювати колективно разом із промисловістю".

Як йдеться в повідомленні прес-служби, завдання CNAD, яке збирається не рідше двох разів на рік, полягає в тому, щоб "забезпечити співпрацю у наданні сумісних військових потенціалів". "Це гарантує, що сили НАТО завжди будуть мати найсучасніші можливості", — зазначено в ньому.

Минулого тижня Столтенберг знову наголосив, що НАТО підтримує Україну.

"Ми стоїмо разом з вами у героїчній боротьбі проти російських загарбників та у захисті вашої країни. Ми стоятимемо поряд з вами і завтра, коли ви відбудовуватимете і працюватимете заради яскравого майбутнього українського народу", — сказав він після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським в Києві.

Тим часом, ВСУ вже розпочали контрнаступальні операції. Контрнаступальна операція охоплює низку аспектів і говорити, що "перші 24 години будуть вирішальними" не коректно. Оскільки операції вже давно ведуться і вони не виглядають так, як це описують деякі західні ЗМІ чи політики. 

У центрі Мелітополя пролунав сильний вибух.

Росія вкотре зупинила зерновий коридор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини