Головна Новини Політика зовнішня політика "Газпром" відмовився бронювати додаткові транзитні потужності через Україну в наступному році: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

"Газпром" відмовився бронювати додаткові транзитні потужності через Україну в наступному році: подробиці

Експерти вже розповіли, що означає так рішення

2 листопада 2021, 22:10
Поділіться публікацією:

Концерн "Газпром"  не захотів бронювати додаткові потужності газотранспортної системи (ГТС) України на період з січня по вересень 2022 року. Так само російський монополіст вирішив ситуацію щодо трубопроводу "Ямал-Європа", який проходить через Польщу. Про це інформує Reuters.

"Газпром" відмовився бронювати додаткові транзитні потужності через Україну в наступному році: подробиці

Газпром відмовився бронювати транзитні потужності через Україну на 2022 рік (фото з відкритих джерел)

За інформацією цього медіа, російська газова компанія на аукціонах, які відбулись 2 листопада, не захотіла бронювати перекачку додаткових потужностей, аби постачати голубе паливо  в Євросоюз через ГТС України та територію Польщі в новому 2022 році, починаючи з січня і по вересень. Додаткова прокачка голубого палива вплинула на зменшення цін на європейському ринку.

 Цей крок російського газового монополіста говорить про те, що Росія не планує збільшувати постачання голубого палива більше, ніж укладено в угодах.

Фахівці газового ринку, коментуючи це рішення, говорять  про те, що додаткові обсяги голубого палива РФ швидше всього постачатиме через новий газогін "Північний потік-2".

 За словами представника агентства Fitch Дмитра Маринченка, це говорить про те, що "Північний потік-2" вже швидко почне працювати. Тому компанія і відмовляється брати   на себе додаткові зобов’язання.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що "Газпром" знову скоротив обсяги транзиту газу через УкраїнуКонцерн "Газпром" вкотре зменшив кількість транзиту голубого палива через нашу країну. Обсяг за добу знизився до 57 млн кубометрів. Про це інформує керівник "Оператора ГТС" Сергій Макогон.  За його словами, не дивлячись на всі обіцянки, обсяг постачання з Росії до Євросоюзу щораз падає. З 1 листопада прокачування голубого палива через нашу країну знову зменшилось до 57 млн кубометрів на добу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини