Головна Новини Політика зовнішня політика Газовий хаб від України і Польщі в Європі: до чого призведе будівництво
commentss НОВИНИ Всі новини

Газовий хаб від України і Польщі в Європі: до чого призведе будівництво

Експерт каже, що подібний об'єкт покращить співпрацю з Туреччиною і Азербайджаном

31 серпня 2021, 16:43
Поділіться публікацією:

Українська і польська влада розмірковують над можливістю будівництва спільного газового хаба. В теорії працювати він повинен на території Східної і Центральної Європи. Перспективи цієї ідеї оцінив для порталу "Коментарі" директор із інтегрованих комунікацій НАК "Нафтогаз України" Максим Білявський.

Газовий хаб від України і Польщі в Європі: до чого призведе будівництво

Україна і Польща хочуть побудувати газовий хаб для Європи. Фото із відкритих джерел

Створення газового хаба стане можливим після перенесення точок прийому-передачі природного газу на східний кордон, вважає експерт. Власне, над цим, за його словами, і працює зараз команда "Нафтогазу України".

"Розгортання хаба в Україні буде мати економічні і політичні наслідки. Вдасться завершити євроінтеграційні зобов'язання через повне залучення вітчизняної газотранспортної інфраструктури в газовий ринок ЄС, а також відкрити додаткові формати економічного співробітництва з Туреччиною і Азербайджаном", — підкреслює Максим Білявський.

Газовий хаб від України і Польщі в Європі: до чого призведе будівництво - фото 2

Відносно політичних наслідків, створення спільного із Польщею хаба дозволить створити альтернативу російському торговому простору в чорноморському регіоні, запевняє експерт.

"Це надасть Україні додатковий інструмент впливу на політику Російської Федерації, зокрема в питаннях деокупації Автономної республіки Крим та окремих регіонів Донецької та Луганської областей", — резюмує Білявський.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що початок осені вимагає від людей бути занадто уважними до теми опалювального сезону, однак ціни на газ вже почали коливатися. Так, за інформацією національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", у вересні 2021 року тариф, який передбачає щомісячну оплату, трохи виросте. Яку суму доведеться платити користувачам, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи зміниться ситуація з транзитом російського газу до Європи після того, як закінчиться термін контракту в кінці 2024 року. Що про це думають наші експерти, шукайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини