Головна Новини Політика зовнішня політика Газові погрози "Газпрому": Молдова ввела надзвичайний стан в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Газові погрози "Газпрому": Молдова ввела надзвичайний стан в країні

Після попередження "Газпрому" в країні буде діяти 2 місяці надзвичайний стан

20 січня 2022, 19:20
Поділіться публікацією:

Молдовські парламентарі проголосували за введення надзвичайного стану після попередження "Газпрому"  про те, що він призупинить поставки голубого палива. Надзвичайний стан в місцевій енергетичній галузі буде діяти два місяці. Про це інформує newsmaker.md.

Газові погрози "Газпрому": Молдова ввела надзвичайний стан в країні

В Молдові надзвичайний стан через газ (фото з відкритих джерел)

За це непопулярне рішення в молдовському енергетичному секторі  віддали свої голоси 58 обранців країни,  в надзвичайному стані енергетика країни перебуватиме 60 днів.

 З цього приводу прем’єр Молдови Наталія Гаврилиця виступила із заявою. За словами посадовиці, режим надзвичайного стану дасть можливість уряду оперативно готувати рішення, щоб забезпечити жителів країни голубим паливом, минаючи прийняті законодавчі норми. Ця непопулярна новація дозволить зробити все, щоб оптимізувати використання голубого палива.

 Важливо, що російський концерн "Газпром"   виголосив своє рішення Молдові про те, що він припинить постачання голубого палива до країни, якщо влада країни не розрахується за здійснені поточні поставки. В Кишиневі мають виплатити 63 млн доларів  за використаний газ в першій половині січня, але до необхідної суми не вистачає 25 млн доларів.

 Після того, як тут почав діяти режим надзвичайного стану, влада надає відстрочку  в оплаті ПДВ місцевому постачальнику цього енергоносія -"Молдовагазу", також мешканці країни авансом отримають компенсації за два зимові місяці та наступний за ними березень.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Молдова домовилася з "Газпромом" про газ — яка ціна питання. Молдова опинилась у газовій кризі через завершення контракту з "Газпромом". Угоду уклали терміново, після складних перемовин 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини