Головна Новини Політика зовнішня політика G20 на Балі: дипломати не змогли домовитись щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

G20 на Балі: дипломати не змогли домовитись щодо війни в Україні

Дипломати з країн G20 під час зустрічі на Балі не змогли знайти спільну мову щодо війни Росії в Україні

8 липня 2022, 20:27
Поділіться публікацією:

Під час зустрічі дипломатів з держав G20 на Балі, вони не змогли знайти спільну мову щодо війни в Україні та домовитися про подолання глобальних її наслідків. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Associated Press.

G20 на Балі: дипломати не змогли домовитись щодо війни в Україні

G20 на Балі (фото з відкритих джерел)

Вони не тільки не погодили підсумкове комюніке, але навіть не змогли зробити спільної світлини, яка вже стала традицією.

 Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ росії сергій лавров, перебуваючи в одному залі, демонстративно ігнорували один одного. Варто зазначити, що вони вперше знаходилися в одному приміщенні з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

 лавров під час засідання  двічі його покидав. Вперше, під час виступу міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок на відкритті зустрічі. Як розповів один із європейських дипломатів, другий раз головний дипломат росії пішов із зали, коли із відеозверненням мав виступити міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що бойкот РФ і втеча Лаврова з G20. 7-8 липня острів Балі (Індонезія) приймав саміт міністрів закордонних справ країн "Великої двадцятки" (G20). Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров нібито достроково залишає захід через влаштований йому бойкот. А міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-виступу на саміті G20 закликав до рішучої глобальної відповіді на агресію РФ. Директор Українського інституту політики Руслан Бортник звертає увагу, що протистояння між РФ та Заходом, обструкція Росії у Західному світі досягли найвищого рівня.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини