Головна Новини Політика зовнішня політика ФСБ заявила про запобігання замаху на друга Дугіна та Стрєлкова
commentss НОВИНИ Всі новини

ФСБ заявила про запобігання замаху на друга Дугіна та Стрєлкова

Він відомий у Росії як "православний олігарх", який підтримує війну в Україні

6 березня 2023, 11:53
Поділіться публікацією:

Федеральна служба безпеки Росії заявила про запобігання замаху на російського олігарха, відомого своєю ненавистю до України, Костянтина Малофєєва. Останній відомий своєю дружбою з російським філософом Олександром Дугіним, якого ЗМІ називають "мозком Путіна". Крім того, згідно з повідомленнями ЗМІ, Малофєєв міг фінансувати вторгнення групи Стрєлкова-Гіркіна до України у 2014 році.

ФСБ заявила про запобігання замаху на друга Дугіна та Стрєлкова

Костянтин Малофєєв відомий, як "православний олігарх"

Згідно з повідомленням російської спецслужби, нібито замах на Малофєєва готували бійці Російського добровольчого корпусу , які нещодавно брали участь у боях на Брянщині. Нібито Малофєєва мали підірвати, прикріпивши до днища його авто вибухівку. Організатором замаху ФСБ оголосила громадянина Росії Дениса Капустіна, "одного з керівників "Російського добровольчого корпусу", який бере участь у бойових діях проти російських військ на боці України, "який проживає на території України і діє під контролем СБУ".

Малофєєв також прокоментував повідомлення про замах, що нібито готувався на нього:

"Хочу запевнити, що ні сьогодні, ні завтра ніщо – ні погрози, ні теракти – не вплинуть на мою гарячу та щиру патріотичну позицію. Ворог буде розбитий. Перемога буде за нами, з нами Бог!" — написав Малофєєв у своєму телеграм-каналі.

При цьому колишній лідер донецьких сепаратистів Ігор Стрєлков, який останнім часом невтішно відгукується про тактику і стратегію кремлівського керівництва у війні в Україні, поставив під сумнів сам факт замаху, натякаючи на інсценування:

"Матеріали слідства не маю і сам-себе гнівно засуджую, але:

1) по-перше, виходить, що Капустіна ФСБ "витіснило" з Брянської області не кудись, а до Москви,

2) якось дуже стрімко Малофєєв ледь не став жертвою саме Капустіна — причому прямо на підземній стоянці, що охороняється в підземному гаражі ділового комплексу "Новинський".

Звідси висновок: або в оточенні Малофєєва працювали агенти Капустіна, або завдання Капустіна виконував сам Малофєєв, або... Капустін тут зовсім не до чого", — написав у своєму телеграм-каналі Ігор Стрєлков.

Тим часом Шойгу зажадав за всяку ціну взяти Вугледар, а в Бахмуті противник захопив східну частину міста. Проте центр та значна частина населеного пункту під контролем українських захисників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини