Головна Новини Політика зовнішня політика Францію звинуватили у розпалюванні війни: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Францію звинуватили у розпалюванні війни: про що мова

Багато аналітиків говорять про можливу нову війну на Кавказі

21 листопада 2023, 17:12
Поділіться публікацією:

Президент Азербайджану Ільхам Алієв звинуватив владу Франції у розпалюванні нової війни на Кавказі шляхом озброєння Вірменії. Про це, як повідомляють "Коментарі", Алієв заявив у письмових коментарях на міжнародній конференції у Баку.

Францію звинуватили у розпалюванні війни: про що мова

Ільхам Алієв

"Франція проводить мілітаристську політику, озброюючи Вірменію, заохочуючи реваншистські сили у Вірменії та закладаючи основу для провокування нових воєн у нашому регіоні", — зазначив президент Азербайджану.

У заяві, зачитаній його радником із зовнішньої політики, Алієв зазначив, що Париж "порушує стабільність не лише у своїх колишніх та нинішніх колоніях, а й на Південному Кавказі, де він підтримує сепаратистські течії та сепаратистів". Влада Азербайджану вважає, що Париж зловживає своїм статусом постійного члена Ради Безпеки ООН "для проведення своєї упередженої, необ'єктивної політики, займається геополітичними інтригами в різних регіонах, намагається використати західні організації як засіб тиску проти держав". У зверненні глава азербайджанської держави вимагав від Франції "покласти край практиці повчання інших держав".

Нагадаємо, що Вірменія та Азербайджан вже тридцять років перебувають у стані конфлікту через спірний регіон — Нагірний Карабах. У ході Першої карабахської війни на початку 90-х років минулого століття Вірменія змогла встановити контроль над цим регіоном, а також прилеглими до нього районами. Під час Другої карабахської війни, 2020 року, Азербайджан відвоював значну частину цього регіону, встановивши контроль над Лачинським коридором, що з'єднує Карабах та Вірменію. У ході одноденної військової операції у вересні 2023 року, яку вже назвали Третьою карабахською війною, Азербайджан зміг повністю опанувати спірну територію.

У свою чергу Вірменія звинуватили свою союзницю з ОДКБ — Росію — у потуранні Азербайджану і почала проводити профранцузьку та проамериканську політику. Зокрема, Париж поставив Франції бронетехніку.

Тим часом, США почали полювання на тіньовий флот Росії.

Командир ЗСУ закликав мобілізувати 18-20-річних студентів для війни.

А російський командир групи "Русич" шокував цинічними зізнаннями щодо ставлення до українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини