Головна Новини Політика зовнішня політика Франція розпочне виробництво зброї в Україні: коли
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція розпочне виробництво зброї в Україні: коли

Виробляти зброю в Україні будуть 3 французькі компанії

8 березня 2024, 15:45
Поділіться публікацією:
Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню анонсував запуск виробництва французької зброї на українській території. Ця ініціатива має на меті забезпечення України необхідними оборонними засобами для протистояння зовнішнім загрозам, зокрема російській агресії.

Франція розпочне виробництво зброї в Україні: коли

Три французькі компанії будуть виробляти зброю в Україні

“Три французькі компанії встановлять партнерські відносини з українськими компаніями, зокрема, у секторах безпілотної та наземної техніки, для виробництва запасних частин на українській землі та, можливо, у майбутньому – боєприпасів", — сказав він.

Виробництво військової продукції на території України спрямоване на створення достатньої кількості підприємств, залучення великої кількості фахівців та розвиток місцевої оборонної промисловості. Ця ініціатива також передбачає передачу технологій та знань, необхідних для підтримки та розвитку виробничих потужностей.

Однією з перших французьких компаній, які розпочнуть роботу в Україні, стане підприємство, спеціалізоване на виробництві бронетехніки і танків. Це виробництво має стати частиною ширшої двосторонньої угоди про співробітництво в галузі безпеки, підписаної між урядами України та Франції. Згідно з цією угодою, Україна отримає військову допомогу на суму 3 мільярди євро протягом поточного року.

Запуск французького виробництва озброєнь в Україні, запланований на це літо.

"Ідея полягає в тому, щоб запустити перші виробничі потужності вже цього літа", — додав Лекорню.

Раніше “Коментарі” писали, що відправлення французьких військ в Україну можливе, якщо російські окупанти прорвуться на Київ чи Одесу. Таку заяву президент Франції Еммануель Макрон зробив на зустрічі із парламентськими партіями. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомив представник комуністичної партії Фаб'єн Руссель, якого цитує L'Independant.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини