Головна Новини Політика зовнішня політика Фінансовий сектор Росії поніс втрат на сотні мільярдів доларів через санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінансовий сектор Росії поніс втрат на сотні мільярдів доларів через санкції

Внутрішній документ Мінфіну говорить про те, що з фінансами у росії не все добре

15 вересня 2022, 11:30
Поділіться публікацією:

Фінансовий сектор росії зазнав сотні мільярдів доларів "прямих втрат" внаслідок масштабних санкцій, запроваджених США та їхніми союзниками у зв'язку із вторгненням президента володимира путіна в Україну. Про це свідчить внутрішній документ Мінфіну, пише Bloomberg. У презентацію для зустрічі офіційних осіб на найвищому рівні з реагування на санкції, що відбулася минулого місяця, були включені дані про значні удари по фондовому ринку росії, банківського капіталу, заморожені валютні резерви. На умовах анонімності причетні особи, знайомі з подією, підтвердили це виданню.

Фінансовий сектор Росії  поніс втрат на сотні мільярдів доларів через санкції

Рецесія в росії


Зокрема, в документі йдеться про 40% падіння капіталізації фондового ринку, заморожених резервах ЦБ на 300 млрд доларів і єврооблігацій на 4,6 трлн руб., 10% падіння капіталу банківської системи, 563 млрд руб., заморожених в роздробі, а також депозитарних активів. У звіті не зазначено загальної вартості удару від санкцій, які були націлені на фінансовий сектор, і в ньому не враховується вплив на економіку в цілому.


Як пише Bloomberg, у Мінфіні від коментарів відмовилися. У той же час путін заявив у понеділок, що "росія впевнено справляється із зовнішнім тиском", а економіка "стабілізується і виходить на траєкторію зростання".


У презентації також перераховані втрати фінансової інфраструктури, у тому числі 80% активів банківського сектора, які підпали під санкції, відключення від служби обміну фінансовими повідомленнями Swift та втрата доступу до ключового обладнання та програмного забезпечення. У ньому йдеться про те, що інструменти, включаючи деривативи, хеджування, єврооблігації та первинне публічне розміщення акцій, "практично зникли". У презентації не розглядаються ширші економічні наслідки обмежень, які підштовхнули росію до рецесії, яка, ймовірно, триватиме наступного року. Інший документ зустрічі на найвищому рівні показав, що скорочення може бути тривалішим і глибшим, повідомляє Bloomberg.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bloomberg.com/
comments

Обговорення


Новини