Головна Новини Політика зовнішня політика Фіцо заявив, що Україна має відмовитися від території, щоб зупинити війну: у Києві відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Фіцо заявив, що Україна має відмовитися від території, щоб зупинити війну: у Києві відповіли

У МЗС наголосили, що без безпеки в Україні не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі в цілому

22 січня 2024, 14:45
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Україна має "піти на компроміс" із Росією щодо своїх територій, щоб швидше закінчити війну. В українському МЗС вкотре наголосили на неприпустимості територіальних поступок. Як передає портал "Коментарі", позицію України представив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook.

Фіцо заявив, що Україна має відмовитися від території, щоб зупинити війну: у Києві відповіли

Роберт Фіцо. Фото: з відкритих джерел

"Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ні України, ні Словаччини, ні якоїсь іншої країни", — написав Ніколенко.

Дипломат наголосив, що Україна та партнери докладають зусиль задля виведення росіян із Криму, Донецької та Луганської областей, щоб вони не пішли далі, "зокрема і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв".

"Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу", — наголосив представник МЗС.

Варто зазначити, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо натякнув, що Україні доведеться віддати частину своїх територій Росії, щоби швидше закінчилася війна.

"Має бути якийсь компроміс. Чого вони (українці — ред.) очікують, що росіяни підуть з Криму, Донбасу та Луганська? Це нереально", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окрім Угорщини, у нас з'явилася з недавнього часу ще одна проблема у вигляді Словаччини. Нещодавно стало відомо, що Словаччина відновлює культурну співпрацю з РФ. Відомо, що представники українського керівництва мають намір найближчим часом зустрітися з угорськими та словацькими колегами. Як Києву вирішити проблеми з Будапештом та Братиславою? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини