Головна Новини Політика зовнішня політика Фіцо розкритикував Україну: яке рішення прийняв Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Фіцо розкритикував Україну: яке рішення прийняв Київ

Роберт Фіцо назвав "безглуздими" українські санкції проти Росії щодо блокування транзиту російської нафти до Словаччини та Угорщини.

21 липня 2024, 08:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час телефонної розмови з Денисом Шмигалем висловив свою критику щодо нових обмежень для російської компанії "Лукойл", яка транспортує російську нафту через Україну до Угорщини та Словаччини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на словацьке видання TASR.

Фіцо розкритикував Україну: яке рішення прийняв Київ

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. Фото з відкритих джерел

Роберт Фіцо поскаржився Денису Шмигалю на санкції проти "Лукойла" та назвав їх "безглуздими" заявивши, що Словаччина проти таких дій України.

"Словаччина не має наміру бути заручником українсько-російських відносин, і рішення українського президента означає, що словацький нафтопереробний завод Slovnaft, який входить до угорської групи MOL, отримає на 40% менше нафти, ніж потрібно для переробки", — сказав Фіцо.

За словами словацького прем’єра, нові обмеження вплинуть не лише на Росію, але завдадуть удару країнам ЄС та Україні.

"Це вплине не лише на ринок Словаччини, але й може призвести до припинення поставок в Україну нафти, видобутої Slovnaft, яка становить майже десяту частину всього українського споживання", — заявив Фіцо.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення більшість країн ЄС відмовились від російської нафти. Однак залежні від російських ресурсів Угорщина та Словаччина продовжували отримувати російську нафту. Загалом Росія в ЄС експортує близько 7-8% нафти. Найбільше Росія відправляє до Китаю та Індії – 45% та 33% відповідно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль продовжує отримувати надприбутки від експорту російської нафти.

Також "Коментарі" писали про те, що росіяни знайшли нафту в Антарктиді. З нагоди цього одна з країн виступила з рішучою заявою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини