Головна Новини Політика зовнішня політика ФБР звинуватило Китай у можливому витоку COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

ФБР звинуватило Китай у можливому витоку COVID

Гучну заяву зробив голова ФБР

1 березня 2023, 14:04
Поділіться публікацією:

Федеральне бюро розслідування США вже давно вважає, що пандемія коронавіруса, яка охопила всю планету, "швидше за все" сталася через витік з лабораторії в Ухані. Про це заявив директор ФБР Крістофер Рей в інтерв'ю Fox News у середу, 1 березня, передають "Коментарі".

ФБР звинуватило Китай у можливому витоку COVID

Ковід може походити з китайської біолабораторії

"ФБР вже досить давно оцінює, що походження пандемії, найімовірніше, пов'язане з потенційним лабораторним інцидентом в Ухані", — сказав він. — "Я просто зауважу, що китайський уряд, як мені здається, робить все можливе, щоб спробувати перешкодити і заплутати роботу. Роботу, яку виконує наш уряд США та близькі іноземні партнери. І це сумно для всіх".

Це перша публічна заява Рея про розслідування ФБР щодо лабораторного походження коронавірусу.

31 грудня 2019 року Всесвітня організація охорони здоров'я була поінформована про виявлення випадків пневмонії, викликаної невідомим збудником, 3 січня китайські служби повідомили ВООЗ про 44 випадки пневмонії у місті Ухань провінції Хубей. Патоген виявився новим коронавірусом (нині відомим як SARS-CoV-2), який раніше не виявлявся серед людської популяції.

30 січня 2020 року через спалах епідемії ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в галузі охорони здоров'я, а 28 лютого 2020 року ВООЗ підвищила оцінку ризиків на глобальному рівні з високих на дуже високі. 11 березня 2020 року епідемію було визнано пандемією. Пандемія небезпечна тим, що одночасне захворювання на інфекцію безлічі людей може призвести до перевантаженості системи охорони здоров'я з підвищеною кількістю госпіталізацій та летальних випадків. Системи охорони здоров'я можуть виявитися не готові до надзвичайно великої кількості тяжкохворих пацієнтів.

Найбільш важливим заходом у відповідь до інфекції є не лікувальні заходи, а зниження швидкості її поширення, щоб розтягнути її в часі і знизити, таким чином, навантаження на системи охорони здоров'я. Епідемія закінчиться, як тільки серед населення виробиться достатній колективний імунітет. Тим не менш, ймовірний сценарій, за яким вірус займе своє місце серед інших ГРВІ і співіснуватиме з людьми ще довгий час.

Напередодні стало відомо, що в РФ оштрафували Вікіпедію, а в США зобов'язали держслужбовців видалити Tik Tok.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини