Головна Новини Політика зовнішня політика Євросоюз відклав проведення Ради асоціації з Україною: знаємо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз відклав проведення Ради асоціації з Україною: знаємо причину

Засідання Ради асоціації з Євросоюзом планували провести в режимі відеоконференції

4 грудня 2020, 09:34
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусу зачепила всі сфери життя, в тому числі й політичну. Так, засідання Ради асоціації Україна-Євросоюз, проведення якого було заплановано на 8 грудня, західні партнери вирішили відкласти. Про це повідомляє УНН, посилаючись на джерело в структурах Євросоюзу.

Євросоюз відклав проведення Ради асоціації з Україною: знаємо причину

Раду асоціації з ЄС відкладено на невизначений термін

"Причину співрозмовник пояснив в бажанні провести засідання в очному форматі, а не в форматі відеоконференції, коли обставини дозволять це зробити", — сказано в повідомленні.

Відзначимо, що в планах сторін було провести зустріч в онлайні, проте згідно з правилами Євросоюзу, таке засідання було б неформальним, оскільки всі офіційні засідання повинні проводиться при реальній присутності учасників. Тільки в цьому випадку вони можуть приймати рішення.

Від України повинен бути присутнім прем'єр-міністр, а Євросоюз представляє верховний представник із зовнішньої політики та безпеки.

Як повідомлялося раніше, Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко заявив про необхідність переглянути Угоду про асоціацію Україна-ЄС. Йдеться, зокрема, про необхідність перегляду квот на поставки українських товарів до Євросоюзу, більшість з яких вже не влаштовують нашу країну. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чи можливий перегляд і на чому повинна в такому разі наполягатиме Україна.

А тим часом голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен заявила про те, що в Європейському Союзі узгодили єдину політику боротьби з пандемією. Про це вона заявила під час конференції глав держав країн ЄС.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини