Євросоюз ще на рік продовжив санкції проти Януковича

Європейський союз ще на рік продовжив санкції проти президента-втікача

Європейський союз ще на рік продовжив санкції проти президента-втікача Віктора Януковича та його оточення. При цьому з чорного списку виключили двох осіб, про це повідомляється на сайті Ради Євросоюзу.

Зазначається, що сьогодні, 4 березня, Рада ЄС ухвалила рішення продовжити ще на один рік, до 6 березня 2022 року, заморожування активів семи осіб, визнаних відповідальними за незаконне привласнення українських державних коштів або за зловживання службовим становищем, яке спричинило шкоду українським державним фондам.

У документі наголошується, що санкції щодо однієї людини продовжені до 6 вересня 2021 року, а дві фізичні особи виключені зі списку.

Зазначимо, що раніше повідомлялось, що зі списку санкцій виключили колишнього в.о. прем'єр-міністра Сергія Арбузова та екс-міністра освіти Дмитра Табачника.

Нагадаємо, що раніше Віктор Янукович зробив заяву щодо подій на Майдані і назвав Революцію Гідності "збройним переворотом". Екс-президент стверджує, що більшість українців знає, що в анексії Криму та війні на Донбасі винен саме "Майдан, а точніше - його лідери Турчинов, Яценюк, Порошенко та інші". Про це повідомили адвокати екс-президента України.

До цього Янукович покликав прокурорів з ОГПУ і співробітників Держбюро розслідувань приїхати до нього в Ростов на Дону, щоб прояснити питання по кримінальних справах Майдану і державній зраді під час підписання харківських угод 2010 року. Зазначимо, що раніше адвокати Януковича звернулися до ДБР і ОГПУ після публікації інформації про оголошення підозри Януковичу в державній зраді. Він закликав правоохоронців приїхати до нього на територію Росії, де Янукович отримав "тимчасовий притулок".