Головна Новини Політика зовнішня політика Янукович покликав прокурорів в Росію, щоб розібратися з кримінальними справами
commentss НОВИНИ Всі новини

Янукович покликав прокурорів в Росію, щоб розібратися з кримінальними справами

Янукович чекає прокурорів в Ростові

2 лютого 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Побіжний президент України Віктор Янукович покликав прокурорів з ОГПУ і співробітників Госбюро розслідувань приїхати до нього в Ростов на Дону, щоб прояснити питання по кримінальних справах Майдану і державній зраді під час підписання харківських угод 2010 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на адвокатське бюро "Aver Lex".

Янукович покликав прокурорів в Росію, щоб розібратися з кримінальними справами

Янукович. Фото: ТАСС

Адвокати Януковича подали відповідну заяву.

Вони звернулися в ГБР і ОГПУ після публікації інформації про оголошення підозри Януковичу в державній зраді. Він закликав правоохоронців приїхати до нього на територію Росії, де Янукович отримав "тимчасовий притулок".

Адвокати екс-президента також заявили, що українкам правоохоронцям відомо місцеперебування Януковича, яка була схвалена Генеральною прокуратурою РФ.

Вони відзначили, що незважаючи на те, що у ГБР немає підстав для винесення підозр за угодами в Харкові, Янукович готовий до співпраці зі слідством для розслідування злочинів.

У березні 2017 року адвокат Януковича Сердюк заявив, що той перебуває в Ростові на Дону за адресою вулиця Єременко, 81, корпус В.

Харківські угоди між Україною і Росією були підписані в квітні 2010 року Віктором Януковичем і тодішнім президентом РФ Дмитром Медведєвим. Угоди передбачали продовження базування Чорноморського флоту РФ на території Криму в обмін на знижку на газ.

Віктор Янукович втік з України в лютому 2014 роки після кількох місяців протестів євромайдан. Його втечі з України передував масовий розстріл в центрі Києва, який забрав майже 100 життів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні хочуть суттєво розширити повноваження президента.

Також читайте, що робив Зеленський під час анексії Криму в 2014 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини