Головна Новини Політика зовнішня політика Євросоюз розщедрився ще на півмільйона для України: кому і на що підуть ці кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз розщедрився ще на півмільйона для України: кому і на що підуть ці кошти

Європейський Союз надасть Україні нову грошову допомогу

5 вересня 2022, 16:50
Поділіться публікацією:

Євросоюз (ЄС) виділить 500 млн євро для розв'язання житлових питань внутрішньо переміщених осіб. Про це Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України повідомив на Урядовому порталі.

Євросоюз розщедрився ще на півмільйона для України: кому і на що підуть ці кошти

Європейський Союз надасть Україні нову грошову допомогу

Як зазначається, рішення про надання Україні додаткових коштів було прийнято сьогодні в Брюсселі за безпосередньої участі прем’єр-міністра України.

Сам Денис Шмигаль зазначив, що ЄС надасть нашій країні пів млн євро для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, а також для підтримки малих фермерських господарств. Також він додав, що ще 122 млн євро виділять на різного роду гранти.

Євросоюз розщедрився ще на півмільйона для України: кому і на що підуть ці кошти - фото 2

Загалом, Європейський Союз прийняв рішення про надання нашій країні 622 млн євро, а також підписав між Україною та ЄС п’ять угод, зробивши нас ще на крок ближчими до членства та перемоги над ворогом у війні.

Так, вищеназвані угоди, окрім фінансової підтримки, передбачають участь нашої держави в програмі ЄС "Цифрова Європа" (2021-2027) з бюджетом 7,5 млрд євро, співробітництві в митній та податковій сферах.

Євросоюз розщедрився ще на півмільйона для України: кому і на що підуть ці кошти - фото 3

Зазначимо, що приєднання України до програми "Цифрова Європа" надасть поштовх для активізації проектів у сфері кібербезпеки, штучного інтелекту та цифрових навичок.

Нещодавно "Коментарі" повідомляли про те, що Європейський Союз висловив готовність повністю відмовитись від постачання газу з країни-агресора і для цього активно наповнює свої паливні сховища. Наразі, запас в них сягнув 80%, однак ситуація в країнах-членах ЄС відрізняється. У відповідь на це, Росія пригрозила припинити продаж "чорного золота" країнам, які наважаться встановити цінове обмеження щодо енергоресурсів РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини