Головна Новини Політика зовнішня політика Євросоюз продовжив санкції проти Росії через окупацію Криму: що входить у перелік обмежень
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз продовжив санкції проти Росії через окупацію Криму: що входить у перелік обмежень

В Євросоюзі заявляють, що обмежувальні заходи щодо Росії триватимуть ще мінімум рік

21 червня 2021, 11:23
Поділіться публікацією:

Рада Європи сьогодні вирішила продовжити антиросійські санкції, введені на тлі анексії Криму і Севастополя. Обмежувальні заходи діятимуть ще мінімум рік — до 23 червня 2022 року. Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті Ради Євросоюзу.

Євросоюз продовжив санкції проти Росії через окупацію Криму: що входить у перелік обмежень

Через анексію Криму продовжать діяти обмеження проти РФ

Європейські чиновники прийняли рішення продовжити санкції, які наразі включають в себе цільовий імпорт ЄС товарів із Криму або Севастополя. Крім того, під дію обмежень підпадають інфраструктурні та фінансові інвестиції, туристичні послуги в цьому регіоні.

Обмежувальні заходи, що діють зараз, включають цільовий імпорт ЄС товарів із Криму або Севастополя, а також інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Криму або Севастополі.

Під санкції також потрапляє експорт певних товарів і технологій кримським компаніям або для використання в Криму у транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах або для розвідки, видобутку нафти, газу і мінеральних ресурсів.

У заяві наголошують на тому, що ЄС не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права відповідно до заяви Високого представника у закордонних справах і політики безпеки від імені ЄС від 16 березня 2020 року.

Нагадаємо, Євросоюз вперше ввів санкції через анексію Криму в червні 2014 року. Інші заходи ЄС, прийняті у відповідь на кризу в Україні, включають економічні санкції, спрямовані проти конкретних секторів російської економіки, й індивідуальні обмежувальні заходи.

Раніше "Коментарі" писали, які санкції ЄС наклав на Білорусь за повітряне піратство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини