Головна Новини Політика зовнішня політика Європейський парламент засудив "теракт на Каховській ГЕС"
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейський парламент засудив "теракт на Каховській ГЕС"

Євродепутати засудили Росію за руйнування КГЕС та закликали ЄС підтримувати Україну до перемоги та відновлення, а НАТО – виконати зобов'язання перед Україною

15 червня 2023, 16:49
Поділіться публікацією:

Європейський парламент засудив "руйнування Росією греблі Каховської ГЕС, що призвело до великої повені, екологічної катастрофи та екоциду в Україні і є військовим злочином". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

Європейський парламент засудив "теракт на Каховській ГЕС"

Європарламент

"Гребля Каховської ГЕС була навмисно зруйнована під час терористичного акту 6 червня 2023 року, — сказано в резолюції, схваленій парламентом Європейського Союзу в четвер, 15 червня. — Внаслідок вибуху в греблі утворився масивний прорив, і вода ринула вниз за течією убік ".

Із 505 євродепутатів резолюцію підтримали 425 осіб, проти проголосували 38, ще 42 утрималися. Європарламентарі закликали Єврокомісію та країни Євросоюзу надати всю допомогу, необхідну у зоні затоплення, зокрема обладнання, питну воду та продовольство, та підтримали розслідування Міжнародного кримінального суду у справі про руйнування греблі КГЕС.

Крім того, депутати ЄС підтвердили свою єдність з Україною та готовність підтримувати її до відновлення повного контролю над кордонами та протягом усього процесу реконструкції.

Крім того, європарламентарі підтримали майбутній вступ України до НАТО та ЄС.

"Мир, принесений перемогою України, має бути закріплений шляхом інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО", — заявив Європарламент. Він закликав Раду ЄС та Єврокомісію створити чіткий план початку переговорів щодо приєднання країни до Євросоюзу та продовжувати підтримувати Україну, щоб ці переговори могли розпочатися у 2023 році.

Тим часом, Leopard зі Швейцарії поїдуть в Україну через Німеччину.

Путін привітав із ювілеєм "дорогого друга".

А Росія розпускає "шторм-z".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини