Головна Новини Політика зовнішня політика Єврокомісія готує платформу відбудови України: головні тези з виступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія готує платформу відбудови України: головні тези з виступу

Голова Єврокомісії розповіла про платформу відбудови України та висновок для Євроради

11 червня 2022, 16:50
Поділіться публікацією:

До Києва прибула з візитом очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та разом з президентом Володимиром Зеленським 11 червня дала прес-конференцію в столиці.

Єврокомісія готує платформу відбудови України: головні тези з виступу

Зустріч фон дер Ляєн та Зеленського

Президент в промові зазначив, що зараз визначається, яким буде майбутнє об'єднаної Європи, адже росія хоче залишити її розколотою та слабкою. А агресія щодо України — це лише перший етап.

"Позитивна відповідь щодо статусу кандидата для України може стати позитивною відповіддю на питання, чи є майбутнє в європейського проекту. Український народ зробив значний внесок, щоб в Європі можна було жити вільно. Ми довели, що наші державні інституції є стійкими. Надали відповіді на опитувальник та чекаємо наступного тижня висновків Єврокомісії щодо дотримання Україною копенгагенських критеріїв членства в ЄС", — наголосив глава держави.

Також він підкреслив, що відповідно до опитувань абсолютна більшість європейців вважають, що Україна є частиною європейської родини. За його словами, українці дуже очікують рішення 22-24 червня Євроради щодо надання статусу нашій державі кандидата й розуміють, що це лише початок шляху і його потрібно пройти. Президент висловив подяку голові Єврокомісії за фінансову підтримку України, скасування мит для українського експорту, готовність працювати над лібералізацією в сфері транспортних перевезень  та пропозицію щодо створення платформи відбудови та надання нам ще 9 млн євро для цієї мети.

"Ми працюємо над платформою відбудови України. Країни-члени ЄС, фінансові міжнародні інституції та бізнес зацікавлені в цьому. Ми хочемо створити спільний напрямок руху, мати спільну дорожню карту, щоб допомогти Україні піднятися з руїн. Цей процес має вести Україна, а в нас є досвід як управляти інвестиціями в реформи. Ми хочемо зробити Україну привабливою для інвестицій та ведення бізнесу, це важливі умови для подальших реформ. Ми вражені тим, що у вас така цифровізація на всіх рівнях. Також ми бачимо, що вже значна частина європейського законодавства імплементована в Україні. Але треба посилити результати, створити належні умови для боротьби з корупцією, належні умови для роботи бізнесу. Ми високо цінуємо зусилля, які докладає Україна. Переконана, що ми разом зможемо подолати цю війну, ми спільно відбудуємо цю прекрасну країну, модернізуємо її", — наголосила Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, висновок буде готовий до кінця наступного тижня.

Як писав портал, чого чекати Україні та світу від Мадридського саміту НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини