Головна Новини Політика зовнішня політика Евакуація мирних жителів з Маріуполя: Путін висунув нелюдську вимогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Евакуація мирних жителів з Маріуполя: Путін висунув нелюдську вимогу

Окупанти тримають у заручниках мирних жителів Маріуполя

29 березня 2022, 22:50
Поділіться публікацією:

За словами російського диктатора Володимира Путіна, він обіцяє  випустити з міста цивільне населення, що стало  заручником російських загарбників при умові, що  українські військові, які обороняють Маріуполь,  здадуть місто. 

Евакуація мирних жителів з Маріуполя: Путін висунув нелюдську вимогу

Путін висунув жахливу вимогу (фото з відкритих джерел)

Про це він  зазначив під час  розмови з французьким очільником   Еммануелем  Макроном.  Інформують про це пропагандистські медіа Росії. 

Очільник РФ, спілкуючись з французьким президентом назвав нелюдські вимоги для  того, щоб відбулась евакуація з міста його мирних мешканців. Він зазначив, що надасть  дозвіл випустити  жителів міста  лише за тих обставин, коли  оборонці міста здадуться  та складуть зброю.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  скандал із Червоним Хрестом через вивезення маріупольців до країни-агресора. Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук прокоментувала скандал, який виник з міжнародною організацією Червоний Хрест. На ресурсах Червоного Хреста з'явилася інформація про те, що їх представники брали участь у вивезенні українців з Маріуполя до Росії. Пізніше вона була видалена, пояснила віце-прем'єр Ірина Верещук. Мова йде про 40 тисяч громадян, яких примусово евакуювали до РФ. Хоча Україна не погоджувала гуманітарних коридорів до країни-агресора. За словами міністерки, українська влада обурена діяльністю Червоного Хреста. Відповідно до норм Женевської конвенції, гуманітарний коридор — це той маршрут, який узгодили обидві сторони й дійшли згоди в тому, що припиняють вогонь, а Червоний Хрест це засвідчив. Однак під час примусового вивезення людей до Росії не було погоджено цей маршрут з українською владою. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини