Головна Новини Політика зовнішня політика Естонія скористається досвідом України та запровадить свою «Дію»
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально Естонія скористається досвідом України та запровадить свою «Дію»

Україна та Естонія підписала Меморандум про співробітництво у сфері цифрових трансформацій. Про це повідомляє портал « Коментарі» з посиланням на пресс-службу Міістерства цифрової трансформації України.

3 вересня 2022, 13:50
Поділіться публікацією:

Україна та Естонія підписала Меморандум про співробітництво у сфері цифрових трансформацій. Про це повідомляє портал " Коментарі" з посиланням на прес-службу Міістерства цифрової трансформації України.

Естонія скористається досвідом України та запровадить свою «Дію»

Підписання Меморандуму між Україною та Естонією. Фото: Телеграм Мінцифра

За 3 роки в Україні вдалося провести масштабну цифровізацію держпослуг. І досвід Естонії в цьому питанні було використано одним з перших.

Як повідомляє відомство, завдяки естонській підтримці було отримано багато важливої інформації та знань, які стали основою для цифрової трансформації України.

Відтепер найкращі цифрові практики будуть використовуватися для впровадження в Естонії. Тому 2 вересня був підписаний Меморандум про співробітництво у сфері цифрових трансформацій між Мінцифри України та Міністерством економіки та зв’язку Естонії.

"В України та Естонії дуже схожа архітектура цифрової держави. Тому більшість наших розробок та послуг буде легко адаптувати в цій країні. Одним з перших кроків – створити в Естонії застосунок на базі Дії за 4 місяці. Допоможемо естонським колегам впроваджувати юзер-френдлі держпослуги та продовжуємо разом будувати найкращі цифрові держави у світі", – повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, що в "Дії" останнім часом теж з’явилося багато оновлень. Останні з них були представлені наприкінці літа на брифінгу головою Мінцифри Михайлом Федоровим. Так, у "Дії" запроваджено низку нових документів та сервісів.

Відтепер документи доступні латиницею: закордонний паспорт, техпаспорт та посвідчення водія. Окрім пенсійного посвідчення за віком тепер будуть доступні пенсійні для спецгруп громадян, за якими потрібно створити окремий запит. У "Дії" ідображатимуться пенсійні посвідчення, видані з 2014 року. Для власників пенсійного посвідчення старого зразка потрібно оновити документ, щоб отримати його у "Дії". Пенсійне, як і інші документи, матиме QR-код.

Також відновлено оплату штрафів, шеринг техпаспорту, цифровий вид на посійне чи тимчасове проживання тощо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини