Головна Новини Політика зовнішня політика Є три умови, за яких Росія як агресор йде з країни - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Є три умови, за яких Росія як агресор йде з країни - експерт

Експерт пояснив, коли може бути врегульована ситуація на Донбасі

23 лютого 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

Історія вчить, що Росія йде з країни, проти якої вчинила агресію, лише за трьох умов. Про це розповів у матеріалі "Коментарів" голова правління Центру стратегічних досліджень Павло Жовніренко.

Є три умови, за яких Росія як агресор йде з країни - експерт

Фото з відкритих джерел

Перше — якщо є національний консенсус в країні-жертві — неприйняття Росії, повна відмова від співпраці з нею. Коли суспільство, влада, вся країна — єдині в цьому питанні.

Друга умова — коли спостерігається відсутність консенсусу між владою і народом в самій РФ з приводу агресії.

Третє — потужна міжнародна підтримка країни, на яку напала Росія. Але це ефективно і ефектно лише коли існують дві перших умови або одна з них, зазначає Жовніренко.

Експерт упевнений, що Україна повинна активно працювати у кожному з цих напрямків. Чого поки не спостерігається.

"Ми лише зараз почали працювати проти реальних російських агентів впливу всередині України. Мова про закриття каналів, які ведуть кремлівську риторику. Всередині РФ взагалі не працюємо. Тоді як Росія у нас скрізь присутня — в інформаційному просторі (який, нарешті, почали очищати), в громадських, партійних організаціях", — говорить Жовніренко.

Тоді як України в Росії, за його словами, зовсім немає. Ми не доносимо туди свої наративи, а представлені там лише так, як цього хоче Кремль, через свої пропагандистські канали.

"У нас немає чіткої стратегії, програми війни з Росією аж до звільнення територій. І поки цього не буде, поки у нас не буде національного консенсусу щодо ставлення до країни-агресора (цьому чинить опір олігархат, у якого немає національних інтересів, тільки особисті), поки нас будуть зсередини роз'їдати корупція, а реформи будуть гальмуватися — ми не будемо здатні дати реальну відсіч агресору. І отримати адекватну підтримку з боку світової спільноти", — резюмує експерт.

Нагадаємо, експерт пояснив, чому Росія не вчинить із Донбасом так, як із Кримом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини