Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС введе додаткові санкції проти режиму Лукашенка: яка галузь постраждає
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС введе додаткові санкції проти режиму Лукашенка: яка галузь постраждає

Очікується, що буде зосереджено увагу на ключових галузях країни

21 червня 2021, 17:28
Поділіться публікацією:

Міністри закордонних справ Європейського Союзу (ЄС) планують посилити санкції проти режиму президента Білорусі Олександра Лукашенка. Таким чином у ЄС хочуть покарати владу за репресії, порушення прав людини та затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича. Про це повідомляє The New York Times.

ЄС введе додаткові санкції проти режиму Лукашенка: яка галузь постраждає

Санкції проти уряду Білорусі. Фото: atlanticcouncil.org

Четвертий раунд санкцій має зачепити важливі сектори економіки Білорусі, включаючи банківську справу, нафтову, тютюнову та калійну промисловості. Також заборони стосуватимуться не лише осіб, причетних до репресій, але й організацій.

"Ми затвердимо пакет нових санкцій, які представляють більш широкий пакет", — сказав Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонної політики та безпеки Жозеп Борель.

Він додав, що понад 80 приватних осіб та організацій підпадуть під заборону в’їзду до ЄС і замороження активів.  

Нагадаємо, в ЄС ввели попередні раунди санкцій після того, як Лукашенко заявив, що переміг на президентських виборах, хоча багато хто називав їх сфальсифікованими. Потім він подавляв масові мітинги.  

Останній раунд санкцій спровокований арештом журналіста Романа Протасевича, який займав центральне місце у висвітленні та координації минулорічних протестів.

Видання "Коментарі" раніше писало, в чому саме влада Білорусі звинувачує Романа Протасевича, якого було затримано 14 червня. Під час брифінгу голова Слідчого комітету Білорусі Дмитро Гора заявив, що журналіста обвинувачують в організації масових заворушень, порушенні громадського порядку та розпалюванні соціальної ворожнечі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nytimes.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини