Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС витратить на зниження залежності від російського газу 300 млрд євро – Урсула фон дер Ляйєн
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС витратить на зниження залежності від російського газу 300 млрд євро – Урсула фон дер Ляйєн

Глава Єврокомісії заявила, що ці гроші підуть на енергозбереження та розвиток екологічно чистої енергетики.

18 травня 2022, 15:54
Поділіться публікацією:

Європейський Союз планує витратити 300 мільярдів євро на зниження залежності від енергоресурсів з Російської Федерації.

ЄС витратить на зниження залежності від російського газу 300 млрд євро – Урсула фон дер Ляйєн

Урсула фон дер Ляйєн зазначила, що фінансування буде спрямоване на підвищення рівня енергозбереження та освоєння відновлюваних джерел енергії до 2030 року. Фото: Вікіпедія

Про це заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, передає Інтерфакс-Україна. За її словами, ці гроші підуть на енергозбереження та розвиток екологічно чистої енергетики.

"Сьогодні ми виводимо наші цілі на новий рівень, щоб якнайшвидше стати незалежними від російських копалин джерел енергії. Все це, звичайно, вимагає купних інвестицій і реформ. Ми мобілізуємо майже 300 млрд євро", — заявила фон дер Ляйєн.

Глава Євркомісії наголосила, що фінансування буде спрямоване, зокрема, на підвищення рівня енергозбереження та освоєння відновлюваних джерел енергії до 2030 року.

"Енергозбереження – найшвидший і найдешевший спосіб впоратися із нинішньою енергетичною кризою. Тому ми підвищимо цільовий показник енергоефективності в ЄС на 2030 рік з 9% до 13%", – зазначила фон дер Ляйєн.

При цьому глава ЄК поінформувала, що у Європейському Союзі підвищують цільовий показник щодо використання відновлюваних джерел енергії у 2030 році до 45%.

Фон дер Ляйєн також уточнила, що ця сума включає фінансування у розмірі до 10 мільярдів євро на "нестачі ланки" в газовій та ЗПГ інфраструктурі, а також до 2 мільярдів євро на нафтову інфраструктуру у зв'язку з планами зупинення імпорту енергоресурсів з РФ. Решта фінансування буде спрямовано на прискорення та розширення переходу до чистої енергетики.

Вона додала, що ЄС уже скоротив імпорт газу з Росії з 40% минулого року до 26% у квітні цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ru.interfax.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини