Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС об'єднає закупки газу: про що говорить такий крок
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС об'єднає закупки газу: про що говорить такий крок

На саміті Європейського союзу вирішено об'єднати закупівлі газу

26 березня 2022, 00:30
Поділіться публікацією:

На саміті Європейського союзу вирішено  об'єднати закупівлю голубого палива. Це допоможе представникам країнам не створювати конкуренцію одне з одним  на газовому ринку. Про це  рішення інформує в Twiiter-акаунті  президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

ЄС об'єднає закупки газу: про що говорить такий крок

ЄС вирішив об'єднати закупівлі газу (фото з відкритих джерел)

"Я вітаю, що ми вирішили відтепер використовувати наші колективні можливості переговорів замість того, щоб конкурувати один з одним за ціною і підіймати ціни, ми об'єднаємо наші закупівлі", — підсумувала прийняте рішення голова Єврокомісії.

В Україні також відреагували на це рішення. Зокрема, нардеп Олексій Гончаренко у своєму Телеграм-каналі заявив, що тепер зіштовхнути різні країни ЄС не вийде.

"Це означає, що тепер курс на відмову від головного ресурсу росіянської агресії буде для Європи спільним. Й зіштовхувати різні країни ЄС між собою вже не вийде. Виторговувати в країн Європи суверенітет за знижки на газ також не вийде. Чекаємо й найбільш жорсткі діє по швидкому заміщенню газпромівських кубометрів",- заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Шольц відмовився платити за газ рублями. Німецький канцлер Олаф Шольц дав коментар стосовно рішення російської влади реалізувати природний газ за російські рублі. Про це він  заявив  під час свого виступу в рамках  саміту НАТО. Лідер цієї країни  заявив про прихильність  до укладених із РФ контрактів. Як він пояснив,  підписані представниками Німеччини угоди передбачають розрахунок за  поставлений енергоносій  лише в  доларах і євро. Також стало відомо, що Польща також відмовилася виконувати забаганку Путіна. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини