Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС хоче змусити банки розкривати інформацію про заморожені активи РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС хоче змусити банки розкривати інформацію про заморожені активи РФ

Європейський Союз має намір передбачити зобов’язання банків повідомляти інформацію про активи російського Центрального банку в 10-му пакеті санкцій.

15 лютого 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

Як повідомляє Bloomberg, це випливає з проектів пропозицій, пишуть “Коментарі”.

ЄС хоче змусити банки розкривати інформацію про заморожені активи РФ

Фото:https://www.gettyimages.com


Отримання контролю над сумою активів російського Центробанку та інших заморожених активів в ЄС розглядається як перший крок до вивчення варіантів потенційного використання цих коштів для сприяння відбудові України.

"Нам потрібно знати, де вони розташовані та скільки вони коштують", – цитує видання слова президента Комісії Урсули фон дер Ляєн.


Європейська комісія, як виконавчий орган блоку, також запропонувала посилити зобов’язання звітувати про заморожені активи, пов’язані з російськими компаніями та особами, які потрапили під санкції, і запропонувала накладати штрафи — до 50 000 євро для фізичних осіб і 10% річного обороту для юридичних за неподання таких даних.


Як відомо, новий пакет санкцій ЄС, введених проти росії за неспровоковану агресію щодо України, буде містити, серед іншого, обмеження на експорт багатьох електронних компонентів, які використовуються в російських безпілотниках, ракетах, гелікоптерах. 


ЄС має намір прийняти свій 10-й пакет санкцій наступного тижня перед роком російського вторгнення. 


Раніше ми писали, що у Пентагоні вважають: Україна має добрі шанси змінити ситуацію на фронті та перехопити ініціативу. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, яку наводить "The Guardian". Глава Пентагону додав, що під кожну передану систему озброєнь від НАТО проводитимуться відповідні навчання. "Ми зосереджені на тому, щоб переконатися, що ми надаємо можливості, а не лише платформу", — наголосив глава оборонного відомства США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bloomberg.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини