Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС готовий розпочати переговори з Україною щодо вступу до Євросоюзу
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС готовий розпочати переговори з Україною щодо вступу до Євросоюзу

ЄС готується розпочати офіційні переговори з Україною щодо вступу до Євросоюзу

3 жовтня 2023, 23:56
Поділіться публікацією:

ЄС готується розпочати офіційні переговори з Україною щодо вступу до Євросоюзу, офіційно оголосять про це у грудні. Про, як повідомляють "Коментарі", пише видання Politico.

ЄС готовий розпочати переговори з Україною щодо вступу до Євросоюзу

Україна може стати членом ЄС

Як розповіли три дипломати, знайомі із суттю питання, керівники країн ЄС готуються дати Україні зелене світло, щоб розпочати до кінця року офіційні переговори щодо приєднання. Представник ЄС, чиє ім'я журналісти не розкрили, повідомив виданню, що у листопаді Єврокомісія (ЄК) має подати звіт про виконання Україною та іншими претендентами умов набуття союзу.

Ще один інформатор розповів, що після цього ЄК зробить офіційне повідомлення, після якого країнам – членам ЄС буде важко висловитись проти старту переговорів щодо приєднання України.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 28 лютого 2022 року підписав заявку на вступ України до Євросоюзу. Глави держав та урядів ЄС на саміті у Брюсселі 23 червня того ж року схвалили надання Україні та Молдові статусу кандидатів на вступ до союзу. Для запуску відповідного переговорного процесу країнам необхідно виконати кілька умов, зокрема проведення реформ.

Нагадаємо, що Європейський союз – економічне та політичне об'єднання 27 країн. З 450 мільйонами жителів, що населяють країни Європейського союзу, частка ЄС як цілого у світовому валовому внутрішньому продукті (ВВП) становила у 2018 році близько 23 % (21,6 трлн $) за паритетом купівельної спроможності та близько 19 % (16,1 трлн. ) — за номінальним значенням. 20 країн Європейського союзу ввели в обіг єдину валюту – євро, утворивши європейський економічний союз – єврозону.

Вступ України до ЄС був однією з вимог Майдану 2014 року.

Тим часом, в Україні прокоментували ядерні погрози Кремля.

Рашисти розповіли про значні втрати.

А російський серіал про татових доньок став №1 у трендах українського YouTube.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини