Головна Новини Політика зовнішня політика Ердоган засудив Ізраїль та нагадав, що Палестина належала Туреччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган засудив Ізраїль та нагадав, що Палестина належала Туреччині

За оцінками турецької сторони, на мітинг на підтримку Палестини в Стамбулі прийшло понад мільйон людей

28 жовтня 2023, 18:44
Поділіться публікацією:

На "Великому палестинському мітингу", який на заклик Ердогана пройшов у Стамбулі, президент Туреччини назвав Ізраїль військовим злочинцем, а також нагадав, що сто років тому землі Палестини входили до складу Османської імперії. Про це повідомляють "Коментарі".

Ердоган засудив Ізраїль та нагадав, що Палестина належала Туреччині

Мітінг в Стамбулі

Під час мітингу Ердоган зробив низку різких антиізраїльських та антизахідних заяв, але обмежився лише риторикою. Про жодні дії турецької сторони на підтримку ХАМАС чи населення сектору Газа оголошено не було.

"Ізраїль, як ти опинився тут? Як ти сюди потрапив? Ти — окупант. Ти угруповання, а не держава. Захід вам винен, але Туреччина вам не винна", — заявив Ердоган. — "Ті, хто проливав "крокодилячі сльози" за мирними жителям, убитим учора у російсько-українській війні, сьогодні мовчки спостерігають за загибеллю тисяч невинних дітей у секторі Газа”.

На думку глави Туреччини, "Ізраїль явно скоює військовий злочин", який він також назвав "підлою різаниною в Газі". Як заявив Ердоган, Туреччина готується до того, щоб оголосити Ізраїль "військовим злочинцем" і "вже працюємо над цим".

Нагадаємо, що вчора Ізраїль ухвалив рішення про "розширення" сухопутних дій у Газі. При цьому він уникав називати активізацію своїх військових зусиль широкомасштабною наземною операцією у Газі. Більше того, навіть заперечував це. Тим не менш, саме так сприйняли багато хто у світі інтенсифікацію обстрілів сектору Газа авіацією, кораблями та прямування танків до кордону сектора. Президент Туреччини закликав населення своєї країни прийти на мітинг на підтримку Палестини до стамбульського аеропорту імені Ататюрка.

Тим часом, союзник РФ з ОДКБ вперше бере участь у зустрічі щодо "Формули миру".

В Україні мобілізуватимуть за "прискореними" правилами.

А екс-радник Пентагону вважає, що Туреччина може вступити до палестино-ізраїльської війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини