Головна Новини Політика зовнішня політика Ердоган: "Ми готуємося вітати пана Путіна"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган: "Ми готуємося вітати пана Путіна"

Глава Туреччини дав зрозуміти, що Москва погодилася на продовження зернової угоди, в якій зацікавлена Анкара

14 липня 2023, 17:27
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про ймовірний візит глави РФ, під час якого обговорюватиметься продовження зернової угоди. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає інформаційне агентство AFP.

Ердоган: "Ми готуємося вітати пана Путіна"

Президент Туреччини Реджеп Ердоган

"Ми готуємося вітати пана Путіна в серпні та домовляємось (з ним) про продовження зернового коридору у Чорному морі", — цитує Ердогана інформаційне агентство.

Крім того, глава Туреччини заявив, що "генсек ООН Антоніу Гутерріш надіслав листа Путіну". Реджеп Ердоган висловив сподівання, що "з цим листом і з нашими з Росією спільними зусиллями ми продовжимо дію угоди про зерновий коридор".

Нагадаємо, що для Росії виявилася повною несподіванкою передача Туреччиною Україні п'ятьох командирів, які керували обороною Маріуполя та "Азовсталі". Як повідомлялося, однією з умов їхнього інтернування до Туреччини було їхнє неповернення в Україну до завершення війни. При цьому Москва не приховувала, що питання передачі цих командирів Україні, президенту Володимиру Зеленському з Росією не обговорювалося. Вустами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова Москва заявила, що "порушення домовленостей нікому не личить".

Крім того, Туреччина під час вільнюського саміту НАТО змінила свою позицію послідовного жорсткого заперечення можливості вступу до Альянсу Швеції. Основною претензією до неї було розміщення та діяльність на її території курдських організацій.

Після отримання згоди Туреччини Джо Байден заявив про свою згоду на передачу Анкарі сучасних винищувачів F-16.

Тим часом, Уоллес пояснив свої слова про "подяку України".

У ПАР вже не хочуть приїзду Путіна на саміт БРІКС.

А країна-гігант відправила в космос "місячний автомобіль".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини