Головна Новини Політика зовнішня політика Експосол США в Україні відповів, як довго триватиме війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Експосол США в Україні відповів, як довго триватиме війна

Джон Гербст розповів, як далі розвиватиметься військова ситуація

19 лютого 2023, 17:27
Поділіться публікацією:

Російський президент Путін вже був би змушений вивести свої війська з України, якби Захід поставляв країні усе необхідне озброєння. Таку заяву зробив колишній посол США в Україні, директор Центру Євразії в Atlantic Council Джон Гербст в інтерв'ю ТСН.

Експосол США в Україні відповів, як довго триватиме війна

Джон Гербст (фото з відкритих джерел)

"Якби ми були мужніми, а не несміливими, і посилали вам усе, що потрібно, ви вже цього року взяли б міст на Крим. Можливо, ця величезна поразка могла б змусити Путіна вивести свої війська з України", — зазначив Гербст.

На думку дипломата, російська війна проти України може затягнутися на роки.

"Якщо ми не посилаємо те, що потрібно, ця війна може тривати кілька років. Але я все одно можу бачити перемогу України. Я впевнений, що Україна не здасться", — сказав дипломат.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що США планує передати Україні іранську конфісковану зброюСполучені Штати вивчають можливість надати Україні велику партію іранської зброї, що була нещодавно конфіскована поблизу узбережжя Ємену. Американські військові спільно з французькими патрульними службами виявили велику кількість контрабандної зброї, що прямувала з Ірану до єменських бойовиків. Союзники НАТО конфіскували цю зброю, серед якої виявилось 5 тис. автоматів, 1,6 млн патронів, а також невелика кількість протитанкових ракет. Саме цю зброю українські партнери обговорюють, щоб передати Україні. На початку тижня в Брюсселі зустрілись міністри оборони контактної групи для обговорення військової підтримки України, зокрема розглядали проблему з постачанням та пошуком боєприпасів, які виявились дефіцитними.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини