Головна Новини Політика зовнішня політика Експерти пояснили, чому Путін промовчав про Донбас і Україну під час послання
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти пояснили, чому Путін промовчав про Донбас і Україну під час послання

Експерти розповіли, чому президент Росії Володимир Путін нічого не сказав про так звані «ДНР» і «ЛНР» під час послання до Федеральних зборів у 2021 році

21 квітня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Прогнози про те, що під час послання до Федеральних зборах у 2021 році президент Російської Федерації Володимир Путін відкрито звернеться до так званих "Л/ДНР", що знаходяться на окупованій території України, не виправдалися. Про це йдеться в матеріалі видання "Коментарі".

Експерти пояснили, чому Путін промовчав про Донбас і Україну під час послання

Путін. Фото з відкритих джерел

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк зазначає, що Путін не подавав ніяких сигналів щодо України. Понад те, він фактично не згадував про нашу країну, хіба що в ракурсі "держперевороту" 2014 року.

"Також він промовчав про ситуацію на Донбасі. Підтримуючи, схоже, кремлівські меседжі про "внутрішній конфлікт" в Україні", — вважає експерт.

Тоді як політичний експерт Денис Гороховський заявив, що сьогодні під час щорічного послання Федеральним зборам Володимир Путін, по суті, не сказав нічого нового.

"З тез, які стосуються міжнародного порядку, він виділив дві. Перша — стосовно Донбасу і діалогу з Україною. Друга — щодо Криму. Обидві були завуальовані, в тому числі за мовчанням", — розповів експерт.

Зазначимо, що частина опозиційних російських ЗМІ, а також низка експертів напередодні виступу Путіна припускали, що він може виступити з пропозицією до Думи визнати так звані "ЛНР" і "ДНР" або ж пообіцяє їм пряму військову підтримку.

"Але нічого подібного за підсумком у виступі не було. По суті, Путін заявив, що Росія готова до діалогу і не бажає ескалації конфлікту", — вважає Гороховський.

Нагадаємо, Росія загострює ситуацію на Чорному морі й Азові. Зганяє туди і в Крим потужну військову техніку, перекрила до осені прохід Керченською протокою на період "військових навчань" російських військ. "Коментарі" з'ясували, що відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення


Новини