Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт: тепер не варто критикувати європейців за те, що вони просувають запуск «Північного потоку-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: тепер не варто критикувати європейців за те, що вони просувають запуск «Північного потоку-2»

Українська влада вирішила відновити постачання електроенергії з Білорусі

3 листопада 2021, 15:46
Поділіться публікацією:

Учора багато хто здивувався повідомленню Міністерства енергетики Білорусі про те, що від Укренерго надійшов запит аварійної допомоги на постачання електроенергії потужністю 500 МВт для підтримки енергосистеми України. Сьогодні стає ясно, що така "допомога" електроенергією від Білорусі має чітке логічне пояснення. Як повідомляє видання "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook пише український політолог, історик Віктор Таран.

Експерт: тепер не варто критикувати європейців за те, що вони просувають запуск «Північного потоку-2»

Електроенергія. Фото: УНН

"Незважаючи на гучні заяви, що ми не визнаємо диктаторський режим картопляного тирана, влада готується збільшити закупівлю бітуму у Лукашенка. З цією метою цього тижня у парламенті голосуватимуть міжурядовий документ, який спростив ввезення бітуму для "Великого будівництва", – зазначив Віктор Таран.

Політолог додає, тому варто зафіксувати, що попри санкції, які запроваджує Європейський Союз проти Білорусі, Україна продовжує з білоруським режимом активно торгувати, поповнюючи їхній державний бюджет. При цьому на публіку офіційна влада заявляє, що з білоруським режимом не може бути жодного діалогу, включаючи діалог в економічній сфері. Європейці тепер зроблять правильні висновки.

"Але якщо ми так робимо, тоді не варто критикувати європейців за те, що вони активно просувають тему запуску "Північного потоку-2" та поглиблення співпраці з Росією в енергетичній сфері. Наразі аргумент "як можна співпрацювати з авторитарними режимами" – не працює", – резюмував експерт.

Читайте також на порталі коментарі думка нардепа Олега Медуниці – тепер до газової кризи додався ще один.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини