Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт розповів, як Шольц міг сплутати карти Путіну з вторгненням в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, як Шольц міг сплутати карти Путіну з вторгненням в Україну

На тлі дипломатичних зусиль Вашингтона, Лондона і навіть Парижа, активність Берліна останніх тижнів виглядала невпевненою

15 лютого 2022, 19:37
Поділіться публікацією:

Держдума Росії попросила Путіна визнати незалежність так званих "ДНР" і "ЛНР". В цей же час до Москви вперше приїхав новий канцлер Німеччини Олаф Шольц. Збіг, що такі дві важливі події відбулися в один день? Зважаючи на все, ні. Шольц став канцлером найвпливовішої країни в Євросоюзі лише два місяці тому і наразі зазнає колосального тиску всередині та ззовні через розбіжності між сторонами у правлячій трипартійній коаліції, найвищий рівень інфляції у Німеччині за майже 30 років, зростання загрози з боку Росії, і постійних порівнянь з Ангелою Меркель. Як інформує портал "Коментарі", про це пише у себе в Facebook політичний експерт Олександр Юсупов.

Експерт розповів, як Шольц міг сплутати карти Путіну з вторгненням в Україну

Путін і Шольц. Фото: сайт Кремля

"Тут треба додати, що на тлі дипломатичних зусиль Вашингтона, Лондона і навіть Парижа, активність Берліна останніх тижнів виглядала невпевненою. Москва ж своїм ходом ще більше напружує Німеччину, а також Францію, бо потенційне визнання Володимиром Путіним легітимності "ЛДНР" означатиме крах Мінських домовленостей та Нормандського формату. За цим може послідувати спалах бойових дій на Донбасі", – зазначив експерт.

За його словами, є й позитивний момент. Україна в такому разі позбавиться взятих на себе у 2014-15-х роках зобов'язань. Але, як наслідок, перспектива її вступу в НАТО стане ще туманнішою, адже ситуація у сфері безпеки стане значно менш стабільною. 

"Що могла б зробити Німеччина? Це справді добре, що Шольц, на відміну від Еммануеля Макрона, перед візитом до Москви спочатку відвідав Вашингтон та Київ, продемонструвавши скоординованість із партнерами. Проте Берлін, який є другим найбільшим торговим партнером Москви після Пекіна та на 55% залежить від російського газу, так і не зняв мораторій з продажу німецької летальної зброї Києву й досі не відмовився від запуску "Північного потоку-2". Цілком можливо, змінивши свої позиції з цих критично важливих питань, канцлер Німеччини змінив би розрахунки Путіна в потрібний бік", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Шольц розповів Путіну, що йому пообіцяв Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини