Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт розповів, що вплинуло на рішення Лондона поставити в Україну летальну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, що вплинуло на рішення Лондона поставити в Україну летальну зброю

Україна отримає британські ракети для українського флоту та літаків

22 жовтня 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

Лондон і Київ домовляються про перший в історії двосторонніх відносин контракті з продажу летального зброї, в тому числі британських ракет для українського флоту та літаків. Про це повідомляє газета The Times, посилаючись на свої джерела. Все це можна назвати не інакше, як справжній прорив. Як інформує видання "Коментарі", про це у себе в Facebook пише політичний експерт Олександр Юсупов.

Експерт розповів, що вплинуло на рішення Лондона поставити в Україну летальну зброю

Партнерство України і Великобританії. Фото: Facebook Олександра Юсупова

"Що ж змусило Лондон серйозно задуматися піти далі, ніж раніше підписані меморандуми з Києвом про будівництво військових кораблів і морських баз? Швидше за все на британський уряд вплинули відразу три чинники. По-перше, в квітні цього року глава британської розвідки MI6 в несподівано відвертому інтерв'ю сказав, що Лондон і Вашингтон попередили Москву про негативні наслідки потенційної військової ескалації з її боку на території України, але останні дії Росії, включаючи блокування продовження місії ОБСЄ на українському кордоні, можуть свідчити про намір Володимира Путіна незабаром перевірити на міцність попередження партнерів України. По-друге, Лондон, після свого виходу з ЄС, все ще знаходиться в процесі позначення своєї ролі в захисті порядку європейської безпеки і тут поглиблення співпраці з Києвом у сфері оборони для кращого стримування агресії Росії є однією з опцій по збільшенню впливу Великобританії", — зазначив експерт.

Він додає, геополітична ситуація стає все більш сприятливою для Кремля, адже США стали приділяти ще більше уваги боротьбі з Китаєм, Берлін і Париж запропонували відновити саміти Росія-ЄС, в цей час був добудований "Північний потік-2", а ціни на газ і нафту різко зросли, що означає збільшення потреби в посиленні українських військ, щоб ціна масштабного вторгнення для Москви підвищилася.

Юсупов зазначає, нескладно припустити, які додаткові дивіденди принесе Україні така угода. Києву б це допомогло не тільки в зміцненні своєї нацбезпеки, але і в лобіюванні інших членів НАТО в питанні поставок летального зброї для української армії, що більшість країн в Європі побоюється робити через острах погіршити відносини з Росією або спровокувати спалах військових дій на Донбасі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Великобританія веде переговори з Україною про постачання ракет класу "земля-земля".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини