Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт розповіла, чому допомога Києва Молдові з газом – правильний крок, який дуже не сподобався РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповіла, чому допомога Києва Молдові з газом – правильний крок, який дуже не сподобався РФ

Українська влада вчинила правильно, пообіцявши Молдові допомогти з газом

26 жовтня 2021, 12:53
Поділіться публікацією:

Рішення України надати допомогу Молдові з газом, йдеться про борги, – абсолютно правильне. Але те, як це подається багатьма у громадському просторі всередині країни – приклад викривленої комунікації. Влада недостатньо роз'яснила, а опозиція – схопилася за можливість підчепити, мовляв, а що, хіба в нас самих достатньо газу та хіба адекватні тарифи на газ для населення? Як інформує видання "Коментарі", про це в Facebook пише український політолог і блогер Олеся Яхно.

Експерт розповіла, чому допомога Києва Молдові з газом – правильний крок, який дуже не сподобався РФ

Газ. Фото з відкритих джерел

Політолог зазначає, рішення влади справді правильне. По-перше, ми не отримуємо газ безпосередньо із Росії. І в цьому випадку йдеться про загальний підхід ЄС, який зобов'язався допомогти Молдові, зокрема через укладання екстреного договору на постачання газу через Румунію, Словаччину та Україну. Київ постачатиме Молдові газ зі своїх резервів, які, у свою чергу, покриватимуться постачаннями зі Словаччини. Тож усе взаємопов'язане.

Олеся Яхно додає, по-друге, з урахуванням тактики Росії, по суті, використовувати газовий дефіцит для примусу ЄС не лише до швидкої сертифікації "Північного потоку-2", а й до зупинки європейської зеленої угоди ще до її імплементації та, навпаки, до переходу на довгострокові контакти з "Газпромом" важлива консолідованість. Особливо з тими країнами, де Росія може мати інтерес через створення економічних проблем, тиску політично послаблюватиме проєвропейська влада, як, у Молдові, наприклад.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна, Молдова та газ: експерт пояснив щедрий жест української влади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини