Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт: Росія тепер ще наполегливіше тиснутиме на Туреччину, щоб та звузила співпрацю з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: Росія тепер ще наполегливіше тиснутиме на Туреччину, щоб та звузила співпрацю з Україною

У Кремлі не приховують своєї злісті в бік Туреччини за постачання Україні безпілотників «Байрактар»

27 жовтня 2021, 15:56
Поділіться публікацією:

Українська армія вперше застосувала на Донбасі турецький ударний безпілотник "Байрактар", який успішно знищив російську артилерію. Київ назвав це відповіддю на тривалі обстріли своїх позицій, втрату двох військовослужбовців та нездатність ОБСЄ вплинути на ситуацію. Росія тепер ще наполегливіше тиснутиме на Туреччину, щоб та звузила співпрацю з Україною у сфері оборони. Як інформує видання "Коментарі", про це у Facebook пише політичний експерт Олександр Юсупов.

Експерт: Росія тепер ще наполегливіше тиснутиме на Туреччину, щоб та звузила співпрацю з Україною

Безпілотник "Байрактар". Фото: фейсбук Олександр Юсупов

"Одноразова це акція, чи тепер це відбуватиметься на регулярній основі? У будь-якому випадку, як і закриття всіх телеканалів Віктора Медведчука на початку року, цей крок дає українському керівництву, включаючи нового головнокомандувача, можливість хоча б на якийсь час послабити критику з боку опозиції, особливо в контексті регулярних заяв про нібито заборону військовослужбовцям на Донбасі стріляти у відповідь . Що ж стосується того, що безпосередньо відбувається на фронті, то задіяння "Байрактара" сигналізує про суттєве погіршення обставин, а також про готовність Києва оборонятися агресивніше. Однак це не означає, що масштабна ескалація неминуча", – зазначив експерт.

Юсупов зазначив, якщо говорити про те, чого точно слід очікувати так того, що Росія тепер ще наполегливіше тиснутиме на Туреччину, щоб та звузила співпрацю з Україною у сфері оборони.

Експерт вважає, що ймовірність успіху закликів Москви невелика навіть зараз, коли відносини між Туреччиною та іншими країнами НАТО вкрай натягнуті, оскільки Анкарі потрібні контракти на фоні історичного падіння курсу турецької ліри, вона також стурбована нарощуванням військової сили Росії в Чорноморському регіоні та Реджепу Ердогану вигідно йти проти інтересів Кремля у цьому питанні для демонстрації противаги купівлі російських зенітних ракетних систем С-400 "Тріумф".

"Швидше переживати потрібно Німеччині та багатьом іншим у ЄС за свій вплив у Східній Європі, адже "Байратари" викликають довіру, а "Північний потік-2" побоювання", – підсумував Юсупов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські війська вперше застосували розвідувально-ударний безпілотний комплекс "Байрактар".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини