Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт розповів, чи можуть підозри Медведчуку примусити Кремль до миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, чи можуть підозри Медведчуку примусити Кремль до миру

На думку фахівця, слідство стосовно лідера ОПЗЖ вкрай неприємне для президента РФ

13 травня 2021, 08:39
Поділіться публікацією:

Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку офіційно повідомлено про підозру у державної зради і замаху на розграбування природних ресурсів окупованого Криму. Історик, політолог, правозахисник В'ячеслав Лихачов розповів виданню "Коментарі", чи призведуть ці події до загострення на Донбасі, або навпаки — зможуть примусити Кремль до миру.

Експерт розповів, чи можуть підозри Медведчуку примусити Кремль до миру

Володимир Путін та Віктор Медведчук - фото з відкритих джерел

Експерт упевнений, що в Росії висунуті проти Медведчука звинувачення сприймаються як політичний тиск на дружню партію, яка, за словами голови комітету Державної думи у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леоніда Калашникова, "набирає дуже серйозні впевнені рейтинги зараз".

"І, звичайно, слідство стосовно персонально Віктора Медведчука вкрай неприємне для Володимира Путіна. Можна припустити, що він сприймає такі речі як персональну образу", — відзначає експерт.

На думку В'ячеслава Лихачова, примусити таким чином Кремль до миру точно неможливо. Але навряд чи це було метою.

"Для російського президента це цілком може бути тим самим випадком перетину "червоних ліній", щодо яких, згідно з його зверненням до Федеральних Зборів, Кремль сам вирішує, де вони проходять, але за замах на які обіцяє реагувати асиметрично. Так що Україні слід очікувати і загострення конфронтації в Донецькій і Луганській областях, і інші агресивні кроки з боку Росії, — прогнозує експерт. — Інша справа, що навряд чи для когось подія стала несподіванкою. Після введення санкцій рішенням РНБО висунення офіційних звинувачень прокуратурою було неминуче".

Раніше портал "Коментарі" писав, що Віктор Медведчук офіційно ознайомився з пред'явленими йому звинуваченнями та залишив Офіс Генерального прокурора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини