Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт про заяву Бербок: Путіну запропонують продати Північний потік-2
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт про заяву Бербок: Путіну запропонують продати Північний потік-2

Нова глава МЗС ФРН Анналена Бербок дала зрозуміти, що запуск "Північного потоку-2" відбудеться ще не скоро

14 грудня 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Німеччини від "зелених" Анналена Бербок заявила, що не бачить підстав для запуску Північного потоку-2 на поточних умовах. Це дуже важлива для України заява. Як передає портал "Коментарі", таку думку у Facebook висловила нардеп Інна Совсун.

Експерт про заяву Бербок: Путіну запропонують продати Північний потік-2

Північний потік-2. ФОТО: ANGI.RU

"Коли голова німецького МЗС говорить про "діючі умови" — йдеться про монопольний контроль над газопроводом з боку Газпрому. Адже ця монополія прямо суперечить директивам ЄС. Чому частина європейців думає, що це гарантуватиме безпеку поставок – за межами мого розуміння. Адже ясно, що за ці постачання доведеться заплатити дуже дорого. І грошима, і принципами", – наголосила нардеп.

Вона додає, після заяви Бербок ціни на газ на європейських ринках злетіли майже до 1400 доларів за тис. кубометрів. Ринок розуміє, що Путін і надалі обмежуватиме постачання до Європи, щоб досягти свого – сертифікації "Північного потоку-2" на вигідних йому умовах. Якщо європейці зараз піддадуться цьому шантажу, то можливо вирішать свою проблему в короткостроковій перспективі. Але зрештою опиняться у повній кабальній залежності від Путіна на роки.

У свою чергу політичний експерт Павло Бондаренко вважає, що заява Бербок про те, що "Північний потік-2" не може бути запущений через невідповідність вимогам європейського енергетичного законодавства простою мовою означає, що "ПП-2" має належати європейській (німецькій) фірмі. Швидше за все, Путіну запропонують продати "Північний потік-2" найбільшій німецькій енергетичній компанії або створеному західними компаніями консорціуму.

"Можливо, Москві залишать якийсь міноритарний пакет акцій, а можливо ні. Торги можуть тривати роками і весь цей час "ПП-2" буде порожнім, завдаючи Кремлю лише збитків щодо його утримання та виплати кредитів. І Путіну заперечити буде важко, адже це лише у його царстві-державі закони виправляються відповідно до бажання царя. Плюс не слід забувати, що "ПП-2" фінансували також і європейці, тому вони мають на нього всі права", – зазначив Павло Бондаренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в МЗС Німеччини раптово заявили про неможливість запуску "Північного потоку-2".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини