Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт назвав основний виклик безпеки цієї осені для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвав основний виклик безпеки цієї осені для України

Росія може направити розлютованих мігрантів і до українського кордону

12 листопада 2021, 16:32
Поділіться публікацією:

Загрози санкціями проти авіакампаній, залучених до перевезення мігрантів до Мінська, схоже, вплинули. Першою після переговорів із Польщею зреагувала Туреччина. По-перше, вона запропонувала полякам здійснити технічну перевірку системи організації перевезень Турецьких авіаліній, щоб довести, що вони не були організаторами масового перекидання спеціально відібраних мігрантів до Білорусі. По-друге, Турецькі авіалінії оголосили, що вони не прийматимуть на рейси до Мінська громадян Іраку, Сирії та Ємену. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook пише політичний експерт Володимир Горбач.

Експерт назвав основний виклик безпеки цієї осені для України

Танки. Фото з відкритих джерел

Експерт зазначає, що є ще третій момент. Вже сьогодні "Бєлавіа" оголосила, що через рішення турецької влади вони з 12 листопада теж не зможуть приймати на рейси з Туреччини до Мінська іракців, сирійців та єменців і готові повернути кошти пасажирам.

"Туреччина відреагувала адекватно і тепер навряд чи потрапить під санкції Євросоюзу. Чого не скажеш про "Белавіа", яка може продовжувати перевозити ошуканих людей з інших аеропортів країн Близького сходу, а також російського "Аерофлоту". З останнім найцікавіше, адже ЄС навряд чи наважиться оголосити санкції проти російської авіакомпанії одночасно з "Белавіа". Хіба що у відповідь на якийсь російський демарш чи інцидент. А поки що Кремль вустами Пєскова відмежувався від вчорашньої загрози Лукашенку перекрити постачання російського газу через Білорусь", – зазначив Горбач.

Він додає, по-перше, оператором білоруської ділянки магістрального трубопроводу "Ямал-Європа", кампанією "Бєлтрансгаз", уже давно володіє "Газпром". По-друге, "Газпром" і так уже з 30 жовтня перекрив транзит газу до Польщі та далі до Німеччини цим маршрутом. Тому не слід сприймати це відмежування як ознаку деескалації конфлікту на кордонах Білорусі з Литвою та Польщею. Швидше, навпаки, у Кремлі готуються до наступного загострення та створюватимуть проблеми іншими способами. Наприклад, можуть організувати перевезення нових мігрантів залізничним транспортом із Середньої Азії як справжніх афганських біженців, так і замаскованих під них.

"Ну, і стратегічне завдання запустити "Північний потік-2" ніхто не скасовував. Заворушення чи силова ескалація на кордонах Білорусі з ЄС може бути додатковим аргументом не качати газ "Ямал-Європа". Якщо цього здаватиметься мало, можуть направити розлючених мігрантів і до українського кордону – як аргумент проти "українського транзиту". Ні, труби вони не ламатимуть, просто скажуть, що це "не гуманно" стосовно мігрантів. У поєднанні із застереженнями США про небезпеку нового збройного вторгнення російської армії в Україну це є основним викликом безпеки цієї осені", – резюмував Володимир Горбач.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерт назвав три причини, чому Кремль може розпочати наступ на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Адъютант своего народа

12 листопада 2021, 19:02

Обыкновенно необыкновенное происходит, но никогда не произойдет то, что может быть, а может и не быть.


Новини