Головна Новини Політика зовнішня політика Екс-посол США в Москві розповів про справжнє ставлення Путіна до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-посол США в Москві розповів про справжнє ставлення Путіна до України

Дипломат упевнений, що не можна недооцінювати ідеологію Путіна

24 лютого 2021, 11:30 comments1332
Поділіться публікацією:

Американський дипломат і колишній посол США в Москві Майкл Макфол розповів про те, як президент Росії Володимир Путін ставиться до України, а також окреслив його ідеологію. Про це він повідомив під час дискусії на київському безпековому форумі.

Екс-посол США в Москві розповів про справжнє ставлення Путіна до України

Фото: kremlin

За його словами, Путін не сприймає Україну як незалежну державу і готовий завдати серйозного удару по усіма демократичного світу. Дипломат висловив думку, що не варто недооцінювати путінську ідеологію.

Макфол сказав, що Путін вважає весь пострадянський простір однієї цивілізацією і одним суспільством. Він зазначив, що стримати агресію з боку Росії допоможе побудова ліберальної демократії в Україні.

Він також підкреслив, що вважає помилковою думку про слабкість і занепад Росії, адже в руках Путіна є потужні важелі для дестабілізації демократичного світу.

Дипломат сказав, що Україна отримала жахливого сусіда і знаходиться в стані війни, визнавши, що в подібних умовах буде важко консолідувати ліберальну демократію.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року, коли був проведений незаконний "референдум", який не визнали Україну і члени міжнародного співтовариства. Всупереч міжнародним правом Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до Росії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, коли Навальний може опинитися на волі.

Читайте також про санкції США проти Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини