Головна Новини Політика зовнішня політика Екс-міністр оборони про російську загрозу: жоден із наших партнерів не налаштований залишити Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-міністр оборони про російську загрозу: жоден із наших партнерів не налаштований залишити Україну

Екс-міністр упевнений, що незважаючи на тиск з боку Кремля, Київ продовжує зближуватися з НАТО

23 листопада 2021, 07:24
Поділіться публікацією:

Росія намагається всіма можливими методами зробити так, щоб Україна перестала бути незалежною, євроорієнтованою, успішною країною. В ідеалі, щоб Україна була розбита на частини, які повністю залежать від Росії. Це головна мета Кремля, яка не переглядається роками. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив екс-міністр оборони, голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк.

Екс-міністр оборони про російську загрозу: жоден із наших партнерів не налаштований залишити Україну

Андрій Загороднюк. Фото: з відкритих джерел

Екс-міністр зазначив, що кожні півроку в Москві переглядали свої дії щодо України, відштовхуючись від реального стану речей. Сьогодні росіяни бачать, що Україна не змінює свій євроатлантичний вектор, Київ продовжує зближуватися з НАТО. Нехай це зближення йде дуже важко, але процес є, і він не припиняється.

"Дедалі більше країн у Європі налаштовані на те, щоб Україна стала членом ЄС, а особливо членом НАТО. Для Кремля, як це вже не раз говорили спікери російської влади, це "червона лінія". Тому вони хочуть демотивувати Захід від цього процесу", – сказав екс-міністр.

Андрій Загороднюк зазначив, фактично Путін показує Заходу – якщо він не вступить у переговори з Росією і не віддалиться від України, то тоді Москва залишає за собою право використовувати усі можливі варіанти для відповіді, у тому числі й силовий сценарій, до якого росіяни зараз активно та готуються.

"Поки що ми не бачимо активних меседжів саме для українців, тому що основна інформаційна машина працює на західні країни", – резюмував Загороднюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кремлі заявили, що Україна готується до силового сценарію щодо Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини