Головна Новини Політика зовнішня політика Екс-генсек НАТО Расмуссен: США та союзники мають надати Україні все для перемоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-генсек НАТО Расмуссен: США та союзники мають надати Україні все для перемоги

Надати Україні допомогу в тих обсягах, які дозволять їй перемогти та забезпечити тривалий мир, - із таким закликом до США звернувся колишній генеральний секретар НАТО та експрем’єр Данії Андерс Фог Расмуссен

3 вересня 2022, 17:13
Поділіться публікацією:

Надати Україні допомогу в тих обсягах, які дозволять їй перемогти та забезпечити тривалий мир, — із таким закликом до США звернувся колишній генеральний секретар НАТО та експрем’єр Данії Андерс Фог Расмуссен. Свою заяву він передав через видання  Foreign Policy, повідомляють “Коментарі”.

Екс-генсек НАТО Расмуссен: США та союзники мають надати Україні все для перемоги

Андерс Фог Расмуссен

Расмусен стверджує, що розв’язка у війні РФ проти України має глобальне значення. На його думку, саме зараз диктатори в усьому світі пильно стежать за тим, як Захід реагує на ситуацію.

"Наближається складна зима і єдність країн Заходу постане перед випробуваннями. Але Захід має подвоїти зусилля задля того, щоби гарантувати, що Україна здобуде і перемогу, і подальший мир. Якщо зазнати у цьому невдачі — автократи у всьому світі радітимуть", — говорить Андерс Фог Расмуссен.

Екс-очільник НАТО каже, що на фоні війни в Україні питання оборони для країн Європи стало більш актуальним. Саме тому Фінляндія та Швеція встали на шлях до вступу до Північноатлантичного альянсу.

"Війна продемонструвала, що Вашингтон залишається головним гарантом безпеки у Європі. Вона також засвідчила необхідність для демократичного світу об’єднуватися перед загрозою автократичних держав, які поводяться все більш агресивно", — пише екс-генсек.

Расмуссен також стверджує, що у разі затяжної війни у Європі уваги та сил США може не вистачити на ключоовму для Штатів напрямку — у Тихоокеанському регіоні, де дедеалі активніший Китай. 

"Найкращий спосіб уникнути цієї пастки — надати українцям все, що їм потрібно, щоби перемогти у цій війні. Після цього Захід має подбати, щоб Росія не захотіла напасти на Україну знову", — аргументує Расмуссен, побічно згадавши, що сам залучений до розробки ідей безпекових гарантій для України як голова робочої групи, за запрошенням Володимира Зеленського. 

"Робота групи ще триває, та вже зараз зрозуміло одне: найкращим стримуванням від подальшої російської агресії буде сильна з військової точки зору Україна. Тож США та союзники мають надати усе, чого Україна потребує для захисту своєї незалежності у довгостроковій перспективі. Якщо Захід не зробить цього — лідер РФ владімір путін не зупиниться на Україні", — стверджує колишній генсек НАТО.

Як повідомляли “Коментарі”, повномасштабна російська агресія змінила стратегічні  плани України. У Кабміні заявили, що отримання плану для членства в НАТО — більше не мета. Тепер мета — повноцінне членство в Альянсі. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини