Головна Новини Політика зовнішня політика Є суттєва ймовірність загострення: Вениславський про можливе вторгнення РФ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Є суттєва ймовірність загострення: Вениславський про можливе вторгнення РФ в Україну

Федір Веніславський розповів, що збройні сили України готові до будь-яких сценаріїв розвитку подій

19 листопада 2021, 12:51
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Народний депутат від "Слуги народу" та член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки України Федір Вениславський висловився щодо можливого вторгнення російських військ на територію України. Про це повідомляють кореспонденти порталу "Коментарі".

Є суттєва ймовірність загострення: Вениславський про можливе вторгнення РФ в Україну

Федор Вениславский (Фото: пресс-служба Слуги народа/Facebook)

Коментуючи ситуацію із зосередженням російських військ на українському кордоні, нардеп зазначив, що на сьогодні є суттєва ймовірність загострення.

"Дані наших розвідувальних співтовариств, а також дані західних спільнот вони приблизно збігаються. Тобто йдеться про те, що справді є суттєва загроза можливого загострення, але на сьогодні, враховуючи те, що ця інформація стала широко відомою в Україні та закордоном, наша влада, зовнішньополітичне відомство, Міністерство закордонних справ проводять постійні консультації з нашими партнерами, у тому числі з країнами НАТО, зараз є чіткий план алгоритму з трьох складових: це дипломатична, економічна та військова, але натомість ми повинні враховувати всі сигнали, які йдуть від наших партнерів та наших спільнот", — підкреслив політик.

Федір Вениславський розповів у чому відмінність ситуації, що виникла на цей момент від тієї, яка утворилася навесні минулого року.

"Навесні минулого року наша розвідка попереджала про те, що РФ стягує війська з метою створення провокаційних дій для розширення агресії. На сьогодні таких планів безпосередньо протягом найближчого часу не було зафіксовано, але з урахуванням усієї наявної інформації справді така загроза існує. Ми, скажімо так, дзеркально та симетрично оцінюємо цю ситуацію та синхронно даємо оцінки, як усередині країни, так і закордоном” — розповів Веніславський.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що президент Болгарії Румен Радєв, який бажає переобиратися на другий термін, вважає Крим російською територією та заявляє про неефективність антиросійських санкцій ЄС.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що після 2024-го США можуть відмовитись визнавати Путіна президентом РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Когда все по барабану

19 листопада 2021, 18:16

Прошлое будущее - это несбывшееся настоящее. Ганьба та слава Украiне - это одно и тоже, только видимое с разных сторон.


Новини