Головна Новини Політика зовнішня політика Є чергова дипломатична перемога України у війні з Росією, - нардеп Чернєв
commentss НОВИНИ Всі новини

Є чергова дипломатична перемога України у війні з Росією, - нардеп Чернєв

У НАТО хочуть підтримати Україну на її прагненню приєднатися до Альянсу

12 жовтня 2021, 07:20 comments1361
Поділіться публікацією:

Парламентська асамблея НАТО закликала уряди і парламенти країн Альянсу підтримати зусилля України щодо прискорення її вступу в НАТО і прийняла жорстку антиросійську резолюцію. Всі важливі правки української делегації були враховані. Як передає видання "Коментарі", про це у себе в Facebook повідомив нардеп Єгор Чернєв.

Є чергова дипломатична перемога України у війні з Росією, - нардеп Чернєв

Парламентська асамблея НАТО. Фото: delo.ua

"Як на мене, резолюція настільки жорстка, що, якщо перевести її з дипломатичної мови на людську, то Росія постає в ній в якості справжньої імперії зла. У резолюції РФ визнана безпосередньою загрозою євроатлантичної безпеки. Її звинувачують в порушенні міжнародного права, агресії проти сусідів, дезінформації, політичних вбивствах, втручанні в вибори і внутрішні справи інших країн, гібридній війні проти Заходу, військових провокаціях, використанні корупції як інструменту в міжнародній політиці та інших злочинах", — зазначив нардеп.

Він додає, тому для стримування Росії ПА НАТО закликає ввести проти Москви додаткові санкції і використовувати всі можливі дипломатичні і економічні важелі. Ніякого "бізнесу по-старому" з Росією бути не може — так вирішили делегати. Тому в новій Стратегічній концепції НАТО, за рішенням Асамблеї, потрібно врахувати нові реалії і зосередитися на зміцненні обороноздатності Альянсу і стримуванні РФ. Вікно для переговорів залишається відкритим тільки для випадку, якщо Росія змінить свою політику і почне дотримуватися норм міжнародного права.

Єгор Чернєв підкреслює, резолюції ПА НАТО хоча і не є документами прямої дії, але враховуються в штаб-квартирі Альянсу і урядами країн при прийнятті рішень. Тому поточну сесію для нашої делегації в Парламентській асамблеї можна вважати вдалою. Це чергова дипломатична перемога України у війні з Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" думку Єгора Чернева — коаліція, яка буде створена в Бундестазі, стане максимально антиросійською.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Субъективно о объективном

12 жовтня 2021, 06:39

Львiвсько-кыiвськi бандформирования, пришедшие убивать мирных жителей на Донбассе, будут растерзаны на куски!

иван

12 жовтня 2021, 06:25

бла-бла-бла. Морковку от носа Украины не убирают. Видать и дальше юзать намереваются


Новини