Головна Новини Політика зовнішня політика Джонсону можуть оголосити вотум недовіри: чому йому загрожує відставка
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсону можуть оголосити вотум недовіри: чому йому загрожує відставка

Партійне голосування про недовіру Джонсону планується на 8 червня

5 червня 2022, 20:31 comments1016
Поділіться публікацією:

Представники Консервативної партії Великобританії на наступному тижні можуть проголосувати за  вотум недовіри прем'єр-міністру і очільнику  партії  Борису Джонсону. Про це інформує  Sunday Times.

Джонсону можуть оголосити вотум недовіри: чому йому загрожує відставка

Джонсону загрожує відставка (фото з відкритих джерел)

Журналісти  видання, посилаючись на власних інформаторів, пишуть, що голосування членів Консервативної партії  щодо недовіри Джонсону має відбутись 8 червня. Необхідна кількість листів від представників парламенту  буде зібрана найближчими днями.

Причиною відставки британського прем'єр-міністра  може бути великий скандал з вечірками в країні  в часи жорстких локдаунів і COVID-обмежень. Проте Джонсон  не хоче  йти зі своєї прем’єрської посади, мотивуючи тим, що перед  урядом Британії  постали  серйозні виклики.

Інформатори  BBC стверджують, що невідомо чи наберуть необхідні 180 голосів за відставку цього британського посадовця. В разі того, коли буде винесено вотум недовіри, Джонсон ще залишиться  на посаді прем'єр-міністра  до того, коли  буде обраний новий лідер партії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що низка західних країн почали готувати план припинення війни в Україні. Представники США, ЄС та Великобританії дедалі частіше стали проводити зустрічі, на яких почали обговорювати план припинення війни в Україні. Захід сподівається, що військові дії в Україні можна буде припинити шляхом переговорів. При цьому джерела CNN зазначають, що офіційні представники України безпосередньо не беруть участі в обговоренні майбутньої угоди, яка могла б покласти край війні в Україні. У матеріалі йдеться про те, що Захід хоче напрацювати приблизні параметри плану мирного врегулювання.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини