Головна Новини Політика зовнішня політика Джонсон розповів Зеленському, що сказав Путіну про агресію щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон розповів Зеленському, що сказав Путіну про агресію щодо України

Британський прем’єр наголосив на підтримці територіальної цілісності нашої країни

17 грудня 2021, 22:26
Поділіться публікацією:

Очільник нашої країни Володимир Зеленський розмовляв телефоном з високопосадовцем  Британії Борисом Джонсоном. Останній передав деталі своїх перемовин з очільником РФ Володимиром Путіним. Про це повідомляє пресслужба  МЗС цієї країни.

Джонсон розповів Зеленському, що сказав Путіну про агресію щодо України

Борис Джонсон (фото з відкритих джерел)

Зокрема, спілкуючись з президентом Росії, британський прем’єр наголосив на підтримці територіальної цілісності нашої країни владою Британії.  Як він запевнив, британська влада  братиме на озброєння всі  можливості дипломатичних й економічних повноважень, співпрацюючи  із союзниками, щоб не допустити агресії РФ стосовно нашої країни.

Лідери України та  Британії обговорили питання щодо того, як зменшити залежність нашої країни та країн Євроспільноти від постачання голубого палива з РФ та зробили акцент на необхідному прискоренні в розвитку екологічно чистих та перспективних джерел енергії.

За оприлюдненою інформацією, високопосадовці обох країн висловились про цінність діалогу, зокрема, з РФ і погодили, що залишатимуться в тісних контактах. Разом з тим, прем’єр Британії зробив наголос на питанні важливості дотримання всіма сторонами Мінських угод.

Разом з тим, за інформацією ОП, лідери присвятили час обговоренню безпекової ситуації навколо нашої держави та кроки міжнародних союзників України, аби врегулювати збройний конфлікт в Донецькому регіоні.

Окремо Джонсон зазначив щодо неприйнятності пуску нового газогону “Північний потік-2”  в якості зброї.

 Як відзначили в Офісі президента, обговорюючи аспекти взаємодії нашої країни з Альянсом, лідери двох країн погодили спільну позицію щодо того, що "жодна третя країна не може блокувати євроатлантичну інтеграцію України".  

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Джонсон заявив, що попередив Путіна про катастрофу, що наближається.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини