Головна Новини Політика зовнішня політика Другий рік війни в Україні буде ще страшнішим:що задумав Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Другий рік війни в Україні буде ще страшнішим:що задумав Путін

Путін прийняв рішення подвоїти зусилля, бо не може допустити програшу

6 лютого 2023, 20:20 comments10637
Поділіться публікацією:

 Перед річницею російського повномасштабного вторгнення  на українську територію, журналіст зі США,  триразовий лауреат Пулітцерівської премії Томас Фрідман аналізує, яким видасться другий рік війни і що насправді  задумав кремлівський диктатор.

Другий рік війни в Україні буде ще страшнішим:що задумав Путін

Війна в Україні продовжується (фото з відкритих джерел)

Статтю Фрідмана надруковано в  New York Times.

Американський публіцист  переконаний, що на першому році  війни Сполученим Штатам  та їх європейським союзникам було неважко. Вони доправляли озброєння, допомогу і дані  розвідки українським ЗСУ, були запроваджені санкції проти РФ, а українська армія воювала.

"Не думаю, що другий рік буде таким же легким", – продовжив  Фрідман і пояснює чому.

Як стверджує знаний в США публіцист, Путін  прийняв рішення подвоїти зусилля, мобілізував за останнє  півріччя, мабуть, до пів мільйона  росіян.

"По суті, Путін говорить Байдену: я не можу собі дозволити програти цю війну, і я заплачу будь-яку ціну і понесу будь-який тягар, щоб гарантувати, що я вийду з частиною України, яка зможе виправдати мої втрати. А ти, Джо? А як щодо ваших європейських друзів? Чи готові ви заплатити будь-яку ціну і нести будь-який тягар, щоб підтримувати свій "ліберальний порядок", – зазначає в публікації  аналітик зі США.

 Фрідман також описує  спілкування з фахівцем Інституту Брукінгса Робертом Каганом, що сказав йому: "Будь-які переговори, які залишать російські війська на українській землі, будуть лише тимчасовим перемир'ям  перед новою атакою Путіна".

Журналіст стверджує, що кремлівський диктатор запустив  процес повної мілітаризації російського суспільства, так само поступав Сталін під час  Другої світової війни.

"Він робить ставку на довгу гру, оскільки розраховує, що США і Захід втомляться, зіткнувшись із перспективою затяжного конфлікту", – переконаний  американський публіцист.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що У Зеленського заявили, що Росія йде у банк у війні.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванівна

9 лютого 2023, 20:45

Купила на віоліті книги Черчіля "Друга світова війна", от там і аналітика і виклад, бо автор був однією із провідних постатей своєї епохи. Як тут, не знаю, але обов'язково почитаю працю пана Фрідмана


Новини