Головна Новини Політика зовнішня політика Дорога ГТС: Путін прикрив газові маніпуляції черговою заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Дорога ГТС: Путін прикрив газові маніпуляції черговою заявою

"Газпром" повинен закачувати в "українську трубу" 40 млрд м3 газу на рік

6 жовтня 2021, 21:30
Поділіться публікацією:

Російський консорціум "Газпром" дещо збільшить обсяг поставок газу в Європу через українську газотранспортну вітку. Прокачувати великі обсяги цього енергоресурсу нашою ГТС  консорціуму збитково. Цю інформацію оприлюднив

Дорога ГТС: Путін прикрив газові маніпуляції черговою заявою

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

 очільник Російської Федерації Володимир  Путін за посередництвом телеканалу "Росія-24".

За словами керівника сусідньої країни, через українські трубопроводи росіяни  зобов’язувались постачати 40 млрд м3 газу на рік, тому російський газовий монополіст збільшив свої наміри.

 Також Володимир Путін зазначив, що  згідно з підписаними контрактами, Росія прокачує  через український газопровід 40 млрд м3 газу за 12 місяців. Вже за 9 місяців цього року сусідня газова компанія зробила більшими ці прокачування важливого енергоресурсу  більш як на 8 відсотків. Тому свої контрактні наміри  росіяни, прокачуючи газ українською територією, перевищують.

 Також російський президент наголосив, що збільшувати обсяги цього енергоресурсу для російського монополіста економічно невигідно, бо це недешево.

 Підсумовуючи свій виступ, господар російського Кремля, сказав, що постачати газ новими вітками набагато дешевше, це — економія майже 3 мільярдів доларів на рік за зазначених обсягів постачання.

 Ще він повідомив, що російський газотранспортний концерн матиме можливість  збільшити  свій рекорд постачання цього енергоресурсу до Європи, що в 2018 році становив 201,7 млрд м3.

Нагадаємо, "Коментарі" інформували про те, що  "Газпром" зупинив транзит газу через Україну до Угорщини. Зазначається, заявки на транзит газу не надійшли попри те, що потужності з України на вихід в Угорщину законтрактовані на весь газовий рік. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини